Tutuklu Olan 2 Yunan Askeri Serbest Bırakılmadı

1 Mart tarihinde sınırın Türkiye tarafına geçtikleri için tutuklanan 2 Yunan askerinin duruşması yapıldı. Mahkeme sanıkların tutukluluğunun devamına karar verdi.

17.07.2018-13:33 - (Son Güncelleme: 17.07.2018-13:26) Tutuklu Olan 2 Yunan Askeri Serbest Bırakılmadı

Edirne'de, Yunanistan hudutundaki Kastanies Karakolu'ndan çıktıkları devriye esnasında Türkiye'ye geçtikleri için tutuklanan teğmen Angelos Mitretodis (25) ile astsubay çavuş Dimitris Kouklazis'in (29) için Edirne 2'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından gerçekleştirilen tutukluluk değerlendirme duruşmasından gene tahliye çıkmadı.

2 YUNAN ASKERİ, ASKERİ YASAK BÖLGEDEN TÜRK TARAFINA GEÇMİŞTİ

Pazarkule Sınır Kapısı'nın karşısındaki Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı karakolunda vazife yapan teğmen Angelos Mitretodis ile astsubay çavuş Dimitris Kouklazis, geçtiğimiz 1 Mart günü, birinci derece askeri yasak bölgeden 253 metre Türk kısmına girdi. 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı hudut askerleri tarafından gözaltına alınan 2 Yunan askeri, jandarmadaki işlemlerinin sonrasında çıkarıldıları mahkeme tarafından tutuklandı.

2 ASKER ÇIKARILDIĞI MAHKEMECE TUTUKLANDI

Edirne 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi her 30 günde bir olan tutukluluk değerlendirme duruşmasını gerçekleştirdi. Duruşmaya geçen 1 Mart tarihinden beri tutuklu bulunan Yunan askerler teğmen Angelos Mitretodis ve Dimitris Kouklazis, avukatları Selin Özel ile Hakan Yalçıntuğ da geldi.

TAHLİYE EDİLMEDİLER

Avukat Yalçıntuğ, müvekkillerinin haksız yere tutuklandığını iddia ederek, serbest kalmalarını talep etti. Mahkeme, sanıkların tutukluluğuna devam kararı verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal