Türkiye'nin İlk Ay Yıldızlı Camisi İbadete Açıldı

Mimarisiyle ilgi toplayan ve Türkiye’de ilk olma özelliği barındıran Ay-Yıldız cami bugün cuma namazıyla beraber ibadete açıldı.

07.08.2020-17:36 - (Son Güncelleme: 07.08.2020-17:38) Türkiye'nin İlk Ay Yıldızlı Camisi İbadete Açıldı

Sivas’ta 2017 senesinde inşasına başlanan Ay-Yıldız Cami Türkiye’de ilk ay yıldız görünümlü cami olma özelliğine sahip. Mimarisiyle ilgi toplayan cami 7 bin metrekarelik alana yapıldı. Caminin yıldız figürlü kapalı kısmı 3.500 kişinin, hilal şeklindeki avlu kısmı da 5.000 kişilik namaz kılma alanına sahip.

Sivas'ta inşasına 2017 senesinde başlanan ve 'ay-yıldız' şeklindeki mimarisiyle ilgi toplayan caminin inşası bitti. Yukarı Tekke Mezarlığı etrafında, belediye ve yardımsever vatandaşların iş ortaklığıyla yapılan 7 bin metrekare kapalı alanı olan caminin yıldız şeklindeki kapalı kısmında 3 bin 500 kişi, hilal şeklindeki avlusunda da 4 bin 900 kişi namaz kılabilecek. Camideki açık ve kapalı kısımlarda toplamda 8 bin 400 kişi aynı anda namaz kılabilecek.

İç dekorasyonu yapılan caminin halıları da serilerek, süsleme işlemleri de yapıldı. Mimarisi ile ilgi toplayan caminin süslemelerini Sivas Özgecan Hanımlar Kültür Merkezi'nde kurs eğitimi alan kadınlar üstlendi. Süslemelerinde filografi sanatıyla Arapça 'elif' ile 'vav' harfleriyle özel işlemeli tablolar yer aldı. Dış mimarisi kadar iç tasarımlarıyla da ilgi toplayan cami bugün ibadete açıldı. Camide düzenlenen açılış programının sonra cuma namazı kılındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal