Türkiye'den Kararlı Açıklama: Operasyonlar Devam Edecek

Dışişleri Bakanlığı: "(Sincar'daki PKK hedeflerine operasyon) Terör örgütleri Irak'ta yuvalandıkları sürece operasyonlar sürecek"

15.12.2018-10:45 - (Son Güncelleme: 15.12.2018-10:57) Türkiye'den Kararlı Açıklama: Operasyonlar Devam Edecek

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Türkiye'nin güvenlik gereksinimleri gerektirdiği ve terör örgütleri Irak topraklarında yuvalandıkları sürece terörle mücadele çerçevesindeki bu operasyonlara devam edecektir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy'un açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"TÜRKİYE İÇİN ULUSAL GÜVENLİK MESELESİ"

PKK terör örgütü, uzun senelerdir konuşlandığı Irak topraklarını ülkemize saldırılar için üs olarak tercih edilmektedir. Bu saldırılar neticesinde onbinlerce insanımız yaşamını yitirmiştir. PKK terör örgütünün Irak ve Suriye topraklarındaki faaliyetleri Türkiye için bir ulusal güvenlik konusu durumuna gelmiştir.

"IRAK, PKK KONUSUNDA ÜZERİNE DÜŞEN SORUMLUĞU YERİNE GETİRMELİ"

Irak hükümetine PKK terör örgütünün eylemlerinin önlenmesi hususunda üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği bugüne dek birçok defa anımsatılmıştır. Nitekim, Irak Anayasasının 7. maddesi, Irak Hükümetini Irak topraklarının komşu devletlere saldırılar için üs olarak kullanılmasını önlemekle yükümlü kılmaktadır.

"IRAK'TAN SOMUT İŞBİRLİĞİ BEKLENMEKTEDİR"

İyi komşuluk ilişkilerinin ve terörizmin hepsine karşı uluslararası işbirliğinin genel ilkeleri kapsamında, Türkiye terörle mücadelede sorumluluklarını yerine getirmektedir. Bu duruşla Irak'a terör örgütleriyle mücadelesinde her türlü destek veriliyor. Irak'tan da aynı duruş ve somut işbirliği bekleniyor.

Irak kurumarını terörle mücadelede lazım olanı yapmadığı hallerde, Silahlı Kuvvetlerimiz PKK terör örgütünün Irak topraklarından ülkemize gelen saldırılarına BM Şartı'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkımıza dayanarak karşılık vermektedir.

Son olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 13 Aralık 2018 tarihinde Irak'ta Sincar ve Karacak Dağı'nda terörist militanların yuvalandığı yerlere yapılan operasyonlarda PKK terör örgütüne ağır darbe indirilmiştir. Operasyonlar esnasında sivil halkın zarar görmemesi için her türlü önlem alınmıştır. Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçları gerektirdiği ve terör örgütleri Irak topraklarında yuvalandıkları sürece terörle mücadele çerçevesindeki bu operasyonlar sürecektir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal