Türkiye'de Bir İlk! Bütün Camilere Uygulanacak

Kocaeli'de nüfusun ve yeni yerleşim yerlerinin sayısının yükselmesi nedeni ile yetersiz kalan siren sistemi, merkezi ezan sistemi ile entegre edilecek.

24.11.2018-11:27 - (Son Güncelleme: 24.11.2018-11:29) Türkiye'de Bir İlk! Bütün Camilere Uygulanacak

Kocaeli'de nüfusun ve yeni yerleşim yerlerinin sayısının yükselmesi nedeni ile yetersiz kalan siren sistemi, merkezi ezan sistemi ile entegre edilecek.

 3 AY İÇERİSİNDE OLACAK

AFAD İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'nün geliştirdiği 'İkaz ve Alarm Sistemlerinin Merkezi Ezan Sistemine Entegre Edilmesi Projesi' iş birliği protokolü, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, İl Müftüsü Yusuf Doğan ve AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul'un katılımıyla düzenlendi. Vali Aksoy tarafından yapılan konuşmada, 'Bu proje çok önemli. İlimizdeki siren sistemi kapasitesinin yükseltilmesi açısından çok değerli bir çalışma. Enerji kesintilerinde sistemin işlevselliğinin yükselmesi gerekiyor. Siren sistemi 3 ay içerisinde merkezi ezan sistemine entegre şekilde çalışacaktır' ifadeleri kullanıldı.

SİSTEMİN YAZILIMI ASELSAN TARAFINDAN ÜRETİLDİ

Türkiye'de ilk kez  uygulanacak ve Kocaeli'nin tümüne hizmet vermek üzere hazırlanan çalışma; ASELSAN tecrübesiyle üretilen yazılımın telsiz sistemi aracılığıyla şehirdeki 10 bölge aktarıcısına monte edilmesini ve camilerden ikaz ve anons yapabilme imkanına kavuşulmasını içeriyor. Protokole göre, bölge aktarıcılarındaki cihazların montaj ve bakımları AFAD İl Müdürlüğü, camilerdeki cihazların çalışır halde tutulmasının sorumluluğu ise İl Müftülüğü sorumluluğu altında olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal