CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce ve Mansur Yavaş Açıklaması!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Mansur Yavaş'ın adaylık durumları hakkında açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, İnce için "Önümüzdeki günlerde düşüneceğiz. İstanbul'dan eğilim yoklaması yapılması ile alakalı bir istek gelmedi" derken, Yavaş için de "Halkın beklentisi var" dedi.

24.11.2018-11:11 - (Son Güncelleme: 24.11.2018-11:02) CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce ve Mansur Yavaş Açıklaması!

Muharrem İnce'nin eğilim yoklaması koşulu için açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Önümüzdeki günlerde düşüneceğiz. İstanbul'dan eğilim yoklaması yapılması ile alakalı bir istek gelmedi" sözlerini kullandı. CHP Lideri, Mansur Yavaş'tan halkın bir beklentisi olduğunu da ifade etti.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün yazısının alakalı bölümü şu şekilde:

MUHARREM İNCE'NİN SANDIK İSTEĞİ

Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce hafta içerisinde bir araya geldi. Görüşme ardından İnce "İstanbul'a aday olacak mısınız" sorusuna "250 bin insanın önüne sandık konulursa adayım… Fakat diğer türlü 'Gel aday ol' denirse kesinlikle aday değilim" cevabını verdi. İnce eğilim yoklaması olması gerektiğini Kılıçdaroğlu'na söylediğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, 40 dakikalık görüşmede İnce'yi dinlediğini söyleyerek, şunları aktardı:

"DEĞERLENDİRECEĞİZ"

"İstanbul'la alakalı eğilim yoklaması olursa katılacağını, olmazsa katılmayacağını, parti için çaba harcayacağını, partili olduğunu söyledi. Biz zaten örgütlere 'Nerelerde eğilim yoklaması olmalı, nerelerde eğilim yoklaması talep ediyorsunuz?' diye yazı yollamıştık. İlerleyen günlerde düşüneceğiz. İstanbul'dan eğilim yoklaması olması ile alakalı bir istek gelmedi. Şu anda eğilim yoklaması olacak yerlerde çalışma sürüyor. Eğilim yoklamasının ardından hızlı bir biçimde açıklayacağız. Oradan kim çıkarsa belediye başkanı adayı olarak Parti Meclisimiz karara bağlayacak. Tabii anketler de oluyor."

"TOPLUMUN BEKLENTİSİ VAR"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ismi Ankara için geçen Mansur Yavaş ile alakalı şu açıklamayı yaptı:

"2014 seçiminde belediye başkan adayımız olan Mansur Yavaş, halkın her tarafı tarafından sevilip sayılan, güven toplayan bir kişi. bu sebeple Mansur Bey'in adının adaylık sürecinde dillendirilmesi de doğal bir durum. Mansur Bey'den halkın bir beklentisi var."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal