TSK'dan Büyük Operasyon! PKK'nın Hayalleri Suya Düştü

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı başarılı bir operasyona imza atarken, PKK'nın milyonlarca liralık füze planı suya düştü.

08.03.2018-08:46 - (Son Güncelleme: 08.03.2018-09:25) TSK'dan Büyük Operasyon! PKK'nın Hayalleri Suya Düştü

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Zeytin Dalı Operasyonu’nda ağır darbe yiyen terör örgütünü adım adım takip eden istihbarat polisi füze başlığı yapımı ve nükleer tesislerde faydalanılan yüklü miktardaki zenginleştirilmiş alüminyumun Türkiye'ye getirileceği bilgisini aldı. İstihbarat PKK bağlantılı uluslararası bir kaçakçılık şebekesini izlemeye aldı.

Batman İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından izlenen şebeke zenginleştirilmiş alüminyumu yükledikleri araçla Diyarbakır'da baskına uğradı. Yapılan şok operasyonla araçta olan şebeke üyesi R.D., M.Y. ve M.Y kıskıvrak gözaltına alındı. Özel eğitimli polislerin araçta gerçekleştirdiği incelemede aracın bagajında toplam 10 kilogram zenginleştirilmiş alüminyum maddesi ele geçirildi.

Elde edilen bilgilere göre, ele geçirilen zenginleştirilmiş alüminyum polis kriminal laboratuvarında korumaya alındı. Uzmanlar gerçekleştirdiği incelemede ele geçirilen maddenin savunma sanayinde nükleer tesisler ve füze başlığı yapımında kullanıldığını ortaya çıktı. İstihbarat polisi şebekenin terör örgütü PKK bağlantılarını incelemeye aldı. Bu maddeyle terör örgütünün neyi amaçladığı bilgisine ulaşılması için soruşturma derinleştirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal