Tedavisi Bilinmeyen Hastalıklar İçin Araştırma Komisyonu Kurulacak

Tedavisi bilinmeyen hastalık çeşitlerine yönelik mevcut durumun tespit edilip, tedavi ve bakım şekillerinin belirlenmesi, hastaların ve yakınlarının sıkıntılarına yönelik çözüm yöntemlerinin ilerletilmesi için Meclis araştırma komisyonu oluşturulmasına ilişkin TBMM kararı Resmi Gazete'de yer aldı.

09.02.2019-08:47 - (Son Güncelleme: 09.02.2019-08:35) Tedavisi Bilinmeyen Hastalıklar İçin Araştırma Komisyonu Kurulacak

Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS), Spinal Müsküler Atrofi (SMA), Multipl Skleroz (MS) ve Duchenne Musküler Distrofi (DMD) ile kesin tedavisi olmayan diğer hastalık çeşitlerine yönelik mevcut durumun tespit edilip, tedavi ve bakım şekillerinin belirlenmesi, hastaların ve yakınlarının sıkıntılarına yönelik çözüm yöntemlerinin ilerletilmesi için Meclis araştırma komisyonu oluşturulmasına ilişkin TBMM kararı Resmi Gazete'de yer aldı.

MECLİS ARAŞTIRMASI AÇILACAK

Buna göre, ALS, SMA, DMD, MS rahatsızlıklarında ve kesin tedavisi olmayan diğer hastalıklarda yapılan tedavi ve bakım yöntemleri ile bu hastalıklara sahip vatandaşlar ve yakınlarının yaşadıkları problemleri ve çözümlerinin tespit edilmesi amacıyla Anayasa'nın 98'inci, İçtüzük'ün 104 ve 105'inci maddeleri gereğince bir Meclis araştırması açılması yönünde karar verildi.

ANKARA DIŞINDA DA ÇALIŞACAK

Bu karara göre, 12 üyeden meydana gelecek komisyonun çalışma zamanları başkan, başkanvekili, sözcü ve katip seçimi tarihinden başlamak üzere 3 ay olarak hesaplandı. Komisyon üyeleri gerektiğinde Ankara dışında da faaliyet gösterecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal