Sakarya'da Umreden Dönen Kişide Coronavirüs Şüphesi

Türkiye'de ilk coronavirüs vakasına rastlanılmasından sonra yeni bir gelişme de Sakarya'da yaşandı. Umreden döndüğü belirtilen bir kadın coronavirüs şüphesiyle tedaviye alındı.

11.03.2020-10:41 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-17:26)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs son olarak ülkemizde de görüldü. İlk vakanın tespit edilmesinden sonra vatandaş tedirgin olurken, Sakarya'da yeni bir gelişme yaşandı. 

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde umreden döndüğü belirtilen bir kadın, öksürük şikayetiyle Sapanca Devlet Hastanesine başvurdu. Yetkililer hastanın tetkiklerini yaparken, hastanın durumu şüpheli olarak değerlendirildi. Hasta ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi ve coronavirüs şüphesiyle tedavi altına alındı.

"BAŞKASINA BULAŞMASINI BEKLEMİYORUZ"

Öte yandan, dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yaparak Türkiye'de ilk coronavirüs vakasının görüldüğünü belirtti. Hasta bilgilerinin gizliliği esasına uyan Koca, hastanın kimlik bilgilerini paylaşmadı ve hastanın genel durumunun iyi olduğunu aktardı. Türkiye'de coronavirüs görülmesinden sonra halk tedirgin olurken, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'dan konuyla ilgili olarak canlı yayında değerlendirmelerde bulundu. Ateş Kara, "Bizde 1 vaka var ve onun tüm temas ettiği kişiler kontrol altında tutuluyor. 14 gün boyunca izolasyon altında tutulacağı için onlardan başkasına bulaşmasını beklemiyoruz. Zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkılmaması hastalığın ülkemize gelmemesi için önleyicidir." dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal