PKK'nın Sonu Geldi! Bayık'ın Son Talimatı Çözülmeyi Hızlandırdı

Terör örgütü PKK elebaşı Bayık’ın il ve ilçeleri YPS’ye bırakmaları yönünde telsizden verdiği talimatın ardından örgütteki çözülme hızlandı.

19.04.2016-10:29 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) PKK'nın Sonu Geldi! Bayık'ın Son Talimatı Çözülmeyi Hızlandırdı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre,'in Nusaybin ilçesinde köşeye sıkışan çok sayıda terörist, Bayık'ın talimatını da fırsat bilerek canlarını kurtarmak için kırsala kaçmaya başladı.

Teröristler, güvenlik kuvvetlerini yanıltıp yer değiştirmek için sis bombaları kullanıyor. İlçede bu nedenle yoğun duman bulutu göze çarpıyor. .

'Bizi üvey görüyorlar'

Kaçmaya çalışan teröristlerin örgütün dağ kadrosundan, PYD/YPG mensubu oldukları, arkada bıraktıkları YPS mensubu teröristlerin güvenlik güçleriyle çatışmasından faydalanarak kaçmak için zaman kazanmaya çalıştıkları tespit edildi.

Dağ kadrosundaki örgüt mensuplarının bu tutumunun, YPS'li teröristler arasında ciddi sorunlara yol açtığını belirten güvenlik güçleri, Bayık'ın telsizdeki talimatlarından sonra, YPS'li teröristlerin, "Bizi üvey çocuklar olarak görüyorlar. Bizi yem olarak görüyorlar" değerlendirmelerinin telsiz konuşmalarına yansıdığını kaydetti.

YPS NEDİR

PKK, yeni bir yapılanmaya giderek, son dönemde il ve ilçe merkezlerinde güvenlik güçlerine karşı çatışmaları yürüten YDG-H’ı lağvederek YPS adıyla yeni oluşumu uygulamaya koydu.

Sivil Savunma Birlikleri adıyla tanımlanan yeni yapıda, YDG-H ve Öz Savunma Birlikleri’nin yanısıra kırsal kadrolarının da yeraldığı belirlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü, il emniyet müdürlüklerine gönderdiği bir yazıyla yeni oluşum hakkında birimlerini bilgilendirdi.

Hükümetin terörle mücadele konseptini değiştirmesinin ardından Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki bazı il ve ilçe merkezleri başta olmak üzere eylemlerinde YDG-H unsurlarını sahaya süren PKK, yeni bir oluşumu uygulamaya koydu. Kandil’de yetiştirilen kadroların yurtiçindeki yerleşim merkezlerinde eylemlerinde aktif görev alan ve halen sokağa çıkma yasağı uygulanan yerlerde güvenlik güçleriyle doğrudan çatışan YDG-H yapılanması sona erdirildi. Kandil’deki örgüt yönetimice alınan karar sonrasında, il ve ilçe merkezlerinde çatışan YDG-H kadrolarına destek veren kırsal kadroları ile YDG-H kadroları tek çatı altında toplandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal