Pençe Harekatı'na Irak ve İran'dan Destek Geldi

Kuzey Irak’taki teröristlere karşı yapılan ‘Pençe Operasyonu’ öncesi yoğun diplomasi trafiği yönetildi. Irak, IKBY ve İran’la temas kurulup destek alındı. Bu şekilde daha önceki operasyonlarda Irak ve IKBY yönetiminden gelen “Türk askerinin burada ne işi var” sözleri bu defa söylenmedi.

16.07.2019-09:22 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-09:56) Pençe Harekatı'na Irak ve İran'dan Destek Geldi

Terör örgütü PKK’nın başta Kandil olmak üzere Kuzey Irak’taki varlığını bitirmek için yapılan Pençe operasyonlarının geri planındaki yoğun diplomasi trafiği dikkat çekti.

27 Mayıs’ta başlatılan operasyon öncesinde Irak’la temas kuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Irak’ın yeni Cumhurbaşkanı Berhem Salih’in görüşmesinde Kuzey Irak’taki terör varlığı en önemli madde oldu.

Haziranda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi başkanlığına gelen Neçirvan Barzani’nin yemin törenine katılmak için Erbil’e giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da terörle mücadeleye destek istedi. Bu şekilde daha önceki operasyonlarda Irak ve IKBY yönetiminden gelen “Türk askerinin burada ne işi var” sözleri bu defa dillendirilmedi.

TAHRAN DA PJAK’I VURUYOR

Türkiye, Suriye sürecinde işbirliği içerisinde hareket ettiği İran’la da PKK’yla mücadele hususunda temas kurdu. Türkiye’nin Pençe Operasyonu'nu başlattığı esnada Tahran hükumetinin de terör örgütünün İran ayağı PJAK’a karşı operasyona kalkışması işbirliğinin göstergesi olarak değerlendirildi.

174 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-2 Operasyonu'nda 3 teröristin daha hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini duyurdu. 27 Mayıs’tan bu yana Pençe Harekatı’nda öldürülen terörist sayısı 71 oldu. Aynı dönemde Irak’ın kuzeyinde 174 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

SURİYE SINIRINA SEVKİYAT SÜRÜYOR

Türkiye-Suriye sınırındaki Şanlıurfa’ya askeri araç sevkıyatı gerçekleştirildi. İçerisinde obüslerin de yer aldığı zırhlı araçlardan meydana gelen konvoy önceki gece Ceylanpınar’a ulaştı. Askeri araç, hudut karakollarında konuşlandırılacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal