Özel Hastanelere Ödenen Kovid-19 Ücreti Geri Alınabilir

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, 'Alınan ücretler Sağlık Bakanlığının yayınladığı genelgeye uygun değildir. Özel hastanelerin aldığı ücret yasal değildir ve iade edilmesi gerekir' ifadelerini kullandı.

15.11.2020-12:37 - (Son Güncelleme: 15.11.2020-12:36) Özel Hastanelere Ödenen Kovid-19 Ücreti Geri Alınabilir
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin'den gelen, acil durum hallerinde vatandaştan hiçbir ücret alınmadığını dile getirdi.

Koronavirüs pandemisinin ortaya çıkmasıyla beraber Sağlık Bakanlığı aracılığıyla 9 Nisan tarihinde bir genelge yayınlandığını hatırlatan Şahin, şu ifadeleri kullandı:

'Bu genelgeye bazı eklemeler yapıldı ve acil hal tanımları genişletildi. İçerisine pandemi süreci boyunca pandemiden dolayı yapılan tanı ve tedavilerde eklendi.'

Şahin, kapsama dahil edilenlerin vatandaşın faydasına olduğunun altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:

'Pandemi sürecinde özel hastanelerde vatandaşlardan pandemi tanısı ve tedavisinde alınan ücretler Sağlık Bakanlığının yayınladığı genelgeye uygun değildir. Özel hastanelerin aldığı ücret yasal değildir ve geri iade edilmesi gerekir. Vatandaşların özel hastaneye tanıya gittiğinde testi pozitif çıkmışsa bu durum acil hal kapsamına girer. Özel hastaneler testten hiçbir ücret alamaz. Ama test negatif çıkmışsa onun parasını alabilir. Pandemi acil hal kapsamına girdiği için özel hastaneler tanı ve tedavide aldığı ücretin tamamını iade etmek zorundadır.'
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal