DSÖ, Milyonlarca İnsan Kovid-19'dan Hayatını Kaybederken Bazı Ülkeleri Laboratuvar Olarak Görmüş

Koronavirüs pandemisi boyunca etkin rol oynamadığı için büyük tepki toplayan Dünya Sağlık Örgütü'nün bir toplantısında görevlilerin bir takım ülkelerin tutumunun virüsü araştırmak için laboratuvar işlevi gördüğü ve neyin işe yararlı olduğunu görmek için imkan oluşturduğunu belirttiği ortaya çıktı.

15.11.2020-09:39 - (Son Güncelleme: 15.11.2020-09:39) DSÖ, Milyonlarca İnsan Kovid-19'dan Hayatını Kaybederken Bazı Ülkeleri Laboratuvar Olarak Görmüş

Koronavirüs pandemisi boyunca etkin rol oynamadığı için büyük tepki toplayan Dünya Sağlık Örgütü'nün bir toplantısında görevlilerin bir takım ülkelerin tutumunun virüsü araştırmak için 'talihsiz de olsa' laboratuvar işlevi gördüğü ve neyin işe yararlı olduğunu görmek için 'ölümcül korkunçlukta' imkan oluşturduğunu belirttiği ortaya çıktı.

Koronavirüs pandemisinde yeteri kadar tedbir almamakla suçlanan Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) gerçekleştirdiği bir toplantıda konuşulanlar oldukça tartışma yarattı. Associated Press (AP) haber ajansının elde ettiği bilgilere göre ocak-nisan dönemi ses kayıtları incelendiğinde, kurumun en görevli bilim insanları, başından bu yana ülkelerin yanlış politikaları sebebiyle küresel felakete doğru gidildiğine ilişkin tespitler yapmış.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ BİR TAKIM ÜLKELERİ LABARATUVAR OLARAK GÖRMÜŞ

DSÖ görevlileri, bir takım ülkelerin yaklaşımının koronavirüsü incelemek için 'talihsiz de olsa' laboratuvar işlevi yaptığı ve neyin işe yaradığını tespit etmek için 'ölümcül korkunçlukta' imkan oluşturduğunu belirtmiş. Kurumun en büyük bağışçılarından biri olan Fransa,  Japonya ve Britanya'nın peş peşe yanlış uygulamalara gitmesini değerlendirilen DSÖ görevlileri, bu vaziyeti  kamuoyuyla paylaşmaktan geri durmuş.

DAYATMA VE YAPTIRIM GÜCÜ YOK

Salgının üstesinden gelemeyen Başkan Donald Trump'ın ABD'yi mensupluktan çıkarmasıyla büyük bir kuvvetin mensupluğunu yitiren DSÖ'nün mensup ülkeler üzerinde herhangi bir dayatma ve yaptırım kuvveti yok. Kurum, kamuoyu önünde hiçbir ülkenin tutumunu eleştirmeme, tersine devletlerin gayretlerini övme, uyarı ve eleştirileri de kapalı kapılar ardındaki müzakerelerde iletme politikası yürütüyor.

Ankara'da eylem için keşif ve istihbarat faaliyeti gösteren iki DEAŞ mensubu terörist, gerçekleştirilen operasyonla yakalandı. Çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklu yargılanan teröristlerden birinin cep telefonundan koordinat tespit etme, paylaşma ve 3 boyutlu konum paylaşma özelliği olan program kılavuzunun silindiği belirlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal