Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

ÖSYM KPSS Lisans Başvurusu Nasıl Yapılır

ÖSYM tarafından yapılacak olan 2018 KPSS iiçn başvuru işlemleri 10 Mayıs itibariyle başladığı duyuruldu. Sınava girmek isteyen adaylar; öncelikle ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden başvuru yapıp ardından sınav ücretini de ödeyerek işlemlerini tamamlamış olacak.

10.05.2018-14:35 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-14:33) ÖSYM KPSS Lisans Başvurusu Nasıl Yapılır

KPSS başvurusu yapmak içinse son gün 21 Mayıs 2018. Bu tarihe kadar başvuru yapmayan adaylar, geç başvuru gününde de başvuru yapabilecekler.

 KPSS Lisans başvuruları başladı! Binlerce memur adayını yakından ilgilendiren KPSS lisans başvuruları ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden yapılabileceği duyuru ÖSYM tarafından yapıldı. KPSS Lisans başvuruları başladı! ÖSYM KPSS Lisans başvurusu nasıl yapılır?

KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

- ÖSYM aday işlemleri sisteminden bireysel olarak yapılabilir

- ÖSYM başvuru merkezlerinden de yapılabilir.

Adayların bireysel olarak başvuru yapmak istiyorlarsa, sistem üzerinde güncel fotoğraflarının ve eğitim bilgilerinin bulunması gerekiyor. Fotoğrafı ve eğitim bilgisi güncel olmayan KPSS adayları, başvuru merkezleri aracılığı ile başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuru merkezlerinden yapılacak olan KPSS başvurusu için adaylardan 5 Türk Lirası ücret aldığını hatırlatalım.

ÖSYM aday işlemleri sisteminden başvuru yapacak olan adaylar için;

ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yaptıktan sonra giriş işleminin ardından ekranın sol tarafında bulunan menüden ‘’Başvuru Sürecindekiler’’ bağlantısı açılır. 2018-KPSS seçeneği seçilerek, gerekli başvuru işlemi tamamlanabilir.

KPSS ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

KPSS ücreti ÖSYM’nin ‘Ödemeler’ alanı üzerinden online olarak kredi kartı ya da banka kartı ile ödenebilir. Bunun dışında bankalar ile sınav ücreti ödemesi yapmak amacıyla T.C. Ziraat Bankası, Akbank, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Kuveyt Türk, Halk Bankası, Deniz Bank seçenekleri kullanılarak ödeme işlemi gerçekleştirilebilir.

KPSS GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans için ÖSYM tarafından belirlenen süre, 10-21 Mayıs tarihleri arasıda olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Bu tarihler arasında başvuru yapmayan ya da başvurusunu tamamlamayan kamu personeli adayları, geç başvuru günü olan 6 Haziran’da başvurularını yapabilirler.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;