Ömer Fatih Sayan: PostgreSQL'u Ülkemize Uyarlayarak Büyük Bir Adım Attık

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 2023 hedefleri kapsamında bilişim teknolojisinde atılan büyük adımı açıkladı. Sayan, "PostgreSQL'u ülkemize uyarlayarak, yerli ve milli veri teknolojilerinin geliştirilmesi ve ülkemizin büyük hedeflere yürüyüşü için büyük bir adım atıyoruz." dedi.

24.01.2019-14:19 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-14:08) Ömer Fatih Sayan: PostgreSQL'u Ülkemize Uyarlayarak Büyük Bir Adım Attık

Türkiye 2023 yılı hedefleri çerçevesinde önemli atılımlar yapmaya devam ediyor. Her alanda olduğu gibi bilgi teknolojilerinde de atılımlar yapan Türkiye, bu alanda bir başarıya daha imza attı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, bugün gerçekleştirilen TÜBİTAK BİLGEM'in PostgreSQL Etkinliği ile alakalı çok önemli bir bilgiyi Twitter üzerinden duyurdu. 

BÜYÜK BİR ADIM ATILDI

"Her alanda olduğu gibi; bilgi teknolojilerinde de önce yerli üretimimizi dünya standartlarında yapmak, sonra da sektöre yön veren ülke olmak için çalışıyoruz" diyen Sayan, attıkları büyük adımın müjdesini verdi. Sayan Twitter üzerinden yaptığı açıklamada; 

"TÜBİTAK BİLGEM'in PostgreSQL Etkinliğinde, bu anlamda önemli bir fırsat olan açık kaynak veritabanlarını konuştuk. PostgreSQL'u ülkemize uyarlayarak, yerli ve milli veri teknolojilerinin geliştirilmesi ve ülkemizin büyük hedeflere yürüyüşü için büyük bir adım atıyoruz." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal