O Milletvekilleri Seçime Giremeyebilir

Yüksek Seçim Kurulu, siyasi partilerin milletvekili aday listelerinin incelemesini bitirdi. Yapılan incelemeden sonra eksik ve yasaya aykırı olduğu tespit edilen müracaatlarla alakalı olarak Saadet Partisi ve HDP'ye ikaz yazısı iletildi.

25.05.2018-14:42 - (Son Güncelleme: 25.05.2018-14:45)

Hürriyet gazetesinin yaptığı habere göre, YSK üyelerinin kurduğu ekipler tarafından yapılan incelemelerde, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti listelerinde 'çok önemli bir eksiklik olmadığı' belirlendi. Bu siyasi partilerde, askerlik, diploma, nüfus kaydı gibi milletvekili adayların müracaatlarında zorunlu olan bazı belgelerin eksik olduğu belirlendi ve verilen sürede tamamlamaları talep edildi.

'VEKİLLİĞE UYGUN ŞARTLAR TAŞIMIYOR' İDDİASI

HDP milletvekili aday listelerinde ise birden fazla adayın milletvekili adaylığına uygun şartları taşımadığı öne sürüldü. Milletvekili adaylığına uygun şartları taşımadığı ve memnu haklar açısından adaylık müracaatı yapamayacağı öne sürülen kişiler YSK tarafından HDP’ye bildirildi. Bu adayların değiştirilmemesi halinde, aday gösterilen şehirlerdeki adaylıklar geçersiz sayılacak ve 24 Haziran seçimlerinde yarışamayacak.

Saadet Partisi de çok sayıda kentte aday gösterilmediği veya adayların eksik olduğu belirlendi. Saadet Partisi, aday göstermezse o kentte seçimlerde yarışamayacak. YSK seçime girecek partilere belirlediği eksiklikleri bildirerek, 30 Mayıs’a kadar gerekli düzeltmeleri yapmalarını talep etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal