Muhalefette Yaprak Dökümü Devam Ediyor! İstifalar Hız Kazandı

CHP Ordu milletvekili adayı Sait Kapıcıoğlu ve İYİ Parti Uşak Kurucu İl Başkanı Av. Ali Kurt milletvekilliği adaylığından geri çekildiğini açıkladı. Parti ile yollarını ayıranlar ise muhalefette siyasi birliklerin nasıl kirli pazarlıklar üzerinden kurulduğunu tek tek açıklıyor.

23.05.2018-20:48 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-20:48)
CHP ADAYI SAİT KAPICIOĞLU ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

CHP Ordu milletvekili adayı Sait Kapıcıoğlu adaylıktan geri çekildiğini açıkladı. Edinilen bilgiye göre, CHP 5. sıradan Ordu milletvekili adayı gösterilen Sait Kapıcıoğlu, adaylıktan geri çekilmesiyle ilgili dilekçesini İl Seçim Kurulu Başkanlığına sundu. Aday Sait Kapıcıoğlu, muhabirlere yaptığı basın açıklamasında ise adaylıktan çekildiğini ve gerekli dilekçeyi de il seçim kuruluna verdiğini ifade etti.

HEM ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ HEM DE PARTİDEN İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Uşak Kurucu İl Başkanı ve 24 Haziran genel seçimlerinde İYİ Parti Uşak milletvekili adayı olarak açıklanan Av. Ali Kurt hem adaylıktan geri çekildi, hem de İYİ Parti’den istifa etti.

Genel Başkan’ının Meral Akşener’in olduğu İYİ Parti, Uşak ve farklı şehirlerden üst üste gelen istifa haberleri ile sallanıyor. Dün İYİ Parti Uşak İl ve İlçe yönetiminde görev yapan 30'a yakın İYİ Parti’li hem vazifelerinden hem de İYİ Parti üyeliğinden istifa etmesinin yarattığı yankıları devam ederken; bugün de İYİ Parti Uşak Kurucu İl Başkanı ve 2. sıra milletvekili adayı Av. Ali Kurt partiden istifasını ilan etti.

YOLA ÇIKTIĞIMIZ ARKADAŞLARIMIZA YAPILAN MUAMELELERE...

İYİ Parti milletvekili adayı Ali Kurt'un istifa dilekçesinde sıralamadaki sırasından daha çok aday adayı olduktan sonraki süreçte kendisi ve parti yönetiminde bulunan arkadaşlarının yaşadığı rahatsızlığın altını çizerken, dilekçede yazılan "İlk ve yetkili ağzın söylediği koca koca yalanlara, vefasızlıklara, rol yapıp oynamalara, riyakarlıklara ve hamaset nutukları atanlara rağmen ve süreç içerisinde yola çıktığımız arkadaşlarımıza yapılan muamelelere rağmen görmemiz gerekeni görememişiz" söylemi ise dikkatlerden kaçmadı.

İstifa eden Ali Kurt sözlerine şu ifadelerle devam etti:

"İlk yola çıktığımız tüm geçmişinden vazgeçen bir kısım il-ilçe başkanı arkadaşlarım ve ben çok safmışız ki; 'mış' olan koltuk sevdamız ve milletvekili olma amacımıza ulaşmak için, gözlerimizi hırs o kadar kör etmiş ki; 09.11.2015 tarihinden bu güne devam eden süreçte ilk ve yetkili ağzın söylediği koca koca yalanlara, vefasızlıklara, rol yapıp oynamalara, riyakarlıklara ve hamaset nutukları atanlara rağmen ve süreç içerisinde yola çıktığımız arkadaşlarımıza yapılan muamelelere rağmen görmemiz gerekeni görememişiz. Çok kötü niyetli ve safmışız. Ancak kimlere 'istifa et, seni vekil olarak görmek istiyoruz, aday ol' denildiğini ve akabinde yapılan muameleyi muhataplarının tamamının bildiği gibi bende çok iyi biliyorum. 'Mış' olan amacımıza ulaşamayacağımızı birçok yol arkadaşım gibi bende öğrendim ve gördük.’’

Ali Kurt sözlerini ‘’Bu kadar saf ve mış amaçları olan birisinin -birilerinin siyaset yaparak memlekete ve millete hizmet etmesi mümkün değildir. Bu nedenle İyi parti Uşak 2. sıra milletvekili adaylığından ve partinizdeki üyeliğimden istifa ediyorum’’ diyerek noktaladı.

İYİ PARTİ DÜZCE İL BAŞKANLIĞIN'DA 6 İSİM İSTİFA ETTİ

 İYİ Parti Düzce İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada İYİ Parti İl Yönetim Kurulu kurucularından 6 kişinin istifa ettiği, yedek yönetim kurulu üyelerinden istifa eden kişilerin yerine atama yapılacağı açıklandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal