Memur Olma Yaşı

Memur olma yaşı 2018? Memur yaş sınırı 2017? Memur yaş sınırı 2018? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

23.05.2018-20:43 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-20:35) Memur Olma Yaşı

Memur adaylarının büyük bir kısmının merak ettiği soruların başında “memur atamalarında yaş sınırı var mı“, KPSS yaş limiti var mı konusu gelmektedir. Bununla alakalı araştırma yaptığınızda net bir yanıt alamazsınız. Çünkü her memuriyet türünün kendine has koşulları olduğundan yaş limiti de her memuriyette farklılık gösterir. Belirli bir yaşın ardından memur olunabilir mi sorusuna şu biçimde yanıt verilebilir.

Bilindiği gibi memurluk tipleri A ve B olarak iki kısımda sınıflandırılmıştır. Gene değişebilen koşullar içinde B türü memurluk kadroları alımlarında hiç bir yaş limiti yoktur. A türü memurluk atamalarında ise genel olarak 35 yaş limiti vardır. Fakat söylediğimiz gibi bu husus her alım sezonunda farklı olabilir ve alım koşullarının içerisine dahil edilir.

Memurlukta Yaş Sınırı

Memurlukların türlerine göre yaş limiti olduğunu açıklamıştık. Bunların içinden birkaç örnek vermemiz lazımsa;

☞ ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS ataması biçiminde olan memurluklar için hiç bir yaş limiti bulunmaz.

☞ Polislik atamalarında yaş limiti 30 olarak tespti edilir.

☞ Öğretmen alımlarında yaş sınırı 40 olarak sınırlanmıştı. Fakat 2015 senesinde Resmi Gazete’de açıklanan bir maddeyle öğretmen alımlarında yaş sınırı kaldırıldı.

☞ Sağlık, Adalet, Tarım Bakanlıklarının sözleşmeli atamarlında genellikle yaş sınırı olmaz.

Bu bilgiler dahilinde memur adaylarına naçizane önerimiz şudur: Memurluk atamalarında yukarıda da söylediğimiz gibi net bir yaş limiti olmamaktadır. Her kadro türü için değişik yaş sınırı olur veya yaş sınırı bütünüyle olmaz. Bu sebeple başvuracağınız memuriyetler için ilanda açıklanan şartları kontrol etmenizde büyük yarar var.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal