MİT Ve Dışişleri'nin Dış Politikadaki Ortak Başarısı

MİT ve Dışişleri Bakanlığı'nın ortak çalışması ile Türkiye'nin dış politikasındaki konumu eşik atladı.

14.09.2020-12:56 - (Son Güncelleme: 14.09.2020-12:21) MİT Ve Dışişleri'nin Dış Politikadaki Ortak Başarısı

MİT ve Dışişleri Bakanlığı arasındaki ilişiğin yansımaları 2010'dan bu yana kendisini dış politikada göstermekte. Bunun yansımalarını dile getiren uzmanlar, "Hem teknik bilgileri hem de özel metotlarla elde ettikleri bilgiler istihbaratçıları, örneğin diplomatlardan, oldukça farklı bir konuma getirmektedir" ifadelerine yer verdi. 

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) son yıllarda bölgede en güçlü istihbarat örgütü olduğunu farklı olay ve zamanlarda kanıtladı.

Uluslararası ilişkilerde 'istihbarat örgütlerinin' özel konumunun oldukça önem kazandığını belirten Ataç, şöyle devam etti:

"Bugün diplomasi, gastronomi diplomasisi denilen bir alanda da faaliyet göstermek zorundadır. Kaldı ki siyasi karar alıcının gözü kulağı olan istihbarat örgütlerinin hem müttefiklerinin hem de hasımlarının niyetlerinin okunması konusunda anlık bilgilere sahip olduğu göz önüne alınırsa, karar almada ve siyasetin icrasında istihbarat örgütlerinin özel konumu daha iyi anlaşılabilir. Geleneksel olarak istihbarat örgütlerinin siyasi karar alıcıya analitik bilgilendirme yapılması yeterli değildir. İcra safhasında ihtiyaç duyulan sentetik yaklaşım da gereklidir."

MİT' in başarıları yalnızca bununla sınırlı değil, 2010'lu yılların başında yürüttüklri ortak faaliyetler MİT'in dış politikada yeni bir dönem başlatmasına köprü olmuştu açıklamaları ve analizlerinde bulundu. 



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal