Milli Savunma Bakanı Akar, Yunanistan'ın İki Türk Askeri Bırakmasını Değerlendirdi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sınırı geçen iki Türk askerinin Yunanistan tarafından önce alıkonulması ve kısa bir zaman sonra da serbest bırakılması ile alakalı konuştu. Akar, "Tarafların takındığı tutum iyi komşuluk örneğinin güzel bir örneği" dedi.

10.09.2018-20:15 - (Son Güncelleme: 10.09.2018-20:10) Milli Savunma Bakanı Akar, Yunanistan'ın İki Türk Askeri Bırakmasını Değerlendirdi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın sınırı yanlışlıkla geçen iki askeri serbest bırakması ile alakalı, "Tarafların gösterdiği olumlu ve yapıcı tutum, iyi komşuluk ilişkilerinin güzel bir örneğini gösterdi." dedi.

AKAR, AFGANİSTAN MİLLİ GÜNÜ DOLAYISIYLA VERİLEN RESEPSİYONA KATILDI

Akar, Afganistan Milli Günü sebebi ile verilen resepsiyona gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, yasa dışı göçle mücadele çerçevesinde vazifeli iki askerin sehven sınırı geçmesinin sonrasında alıkonulduğu Yunan makamları tarafından serbest kalmasına dönük sorusu ardından Bakan Akar, şunları söyledi:

"HUDUTTA YASA DIŞI GÖÇÜN ÖNLENMESİ İÇİN MÜCADELE VAR"

"Sınırda yasa dışı göçün engellenmesine dönük varılan mutabakatlar kapsamında bir mücadele var orada. O mücadele esnasında bir olay cereyan etti. İki askerimiz Yunan makamları tarafından orada alıkonuldu. Ardından gerçekleştirilen temaslar, görüşmeler kapsamında Yunanistan Savunma Bakanı (Panos) Kammenos ile yaptığımız telefon görüşmeleri neticesinde oldukça kısa bir zaman sonra iki askerimiz Türk makamlarına teslim edildiler. Burada iki tarafın, tarafların gösterdiği olumlu ve yapıcı tutum iyi komşuluk ilişkilerinin güzel bir örneğini gösterdi. Bu kapsamda bu olayın kısa zamanda çözülmesi açısından, iyi komşuluk ilişkilerine güzel bir örnek vermesi yönünden katkısı olanlara teşekkür ediyorum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal