Yerli İnsansız Savaş Uçağı Geliyor! Selçuk Bayraktar Tarih Verdi

Yerli İHA'ları ve SİHA'ları üreten Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar müjdeli haberi verdi. Bayraktar, "İnsansız savaş uçağını inşallah 2023 öncesi ve 1.5 ton yük taşıyabilen daha stratejik vazifeler yapan insansız hava aracı da inşallah 2019'da havada olacak" dedi.

10.09.2018-19:55 - (Son Güncelleme: 10.09.2018-19:46) Yerli İnsansız Savaş Uçağı Geliyor! Selçuk Bayraktar Tarih Verdi

Türk savunma sanayisinin imal ettiği milli İHA ve SİHA'lar (Silahlı İnsansız Hava Aracını) güvenlik güçlerine büyük destek veriyor. Türkiye, son senelerde envantere alınan İHA ve SİHA'larla hava sahasını kontrol eden en etkin devletlerden biri konumuna geldi.

"TÜRKİYE, SİHA DA SATMAYA BAŞLADI"

TSK, taktik ve operatif alanda gelişmiş devletlerle rekabet edebilir seviyedeki İHA ve SİHA'lar sayesinde terör örgütüne ait tespit ettiği hedefleri imha ediyor. Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Baykar'ın merkezinde müjdeyi açıkladı.

İnsansız savaş uçağının ne zaman üretileceği ile alakalı Bayraktar, "İnsansız savaş uçağını inşallah 2023 öncesi ve 1.5 ton yük taşıyabilen daha stratejik vazifeler yapan insansız hava aracı da inşallah 2019'da havada olacak. Türkiye SİHA da satmaya başladı. 2012 de biz minilerini satmıştık. Şimdi büyükleri satılmaya başladı. Katar, Ukrayna olmak üzere 3-4 ülke var" dedi.

"ÜÇ YILIM GÜNEYDOĞU DA GEÇTİ"

Terör olaylarının son iki senedir azalmasında İHA'ların büyük destek verdiğini söyleyen Selçuk Bayraktar, "Ne insansız hava araçlarını ne de mühimmatlarını bize dışarıdan vermezlerdi" dedi ve ilave etti:

"Terörü bitirmek istemiyorlardı. Son iki yıldır terör olayları çok azaldı neden çünkü insansız hava araçları çok etkili oluyor. 58 adedi Bayraktar. Şu an biz konuşurken de 15 tanesi uçuyor. Bu sayı git gide yükselecek 50 olacak. İnsansız hava araçlarını da teslim ettiğimizde iş bitmiyor. Eğitimlerini de biz sağlıyoruz. Benim üç yılım ekiple beraber Güneydoğu da geçti. Afrin operasyonunda da çok özel teknolojilerle İHA'larımız donatıldı. Bayraktar TB1 kendi alanında dünyanın en iyisi. Türkiye kadar terörle mücadele harekatı yapıp bu kadar teknolojiyi kullnanan başka devlet yok."

"PARAYLA ÖLÇÜLMEZ BİR KATKI"

Baykar'ın imalatı ile Türkiye'nin İHA ithalatı yapmasının önünün engellenmesinin ülkeye maddi faydasının anımsatılması ardından Selçuk Bayraktar, "Bu parayla ölçülmez; ölçülecek olsa milyarlarca dolardır" dedi.

Baykar'ın kendi içinde akademik bir kurum gibi çalıştığını söyleyen Bayraktar, "Lise dönemlerinden beri bizim çekirdek kadromuz bir yerde çalışmış değil kendi içimizde yetişmiş. Kendi içimizden çıkarıyoruz" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal