MHP İYİ Parti Mecliste Tartışma Çıktı

İYİ Parti'nin de grup oluşturup Meclis'te yer almasının ardından TBMM'de oturma krizi yaşandığı iddia edildi. MHP'lilerin kendilerine ayrılan yeri beğenmedikleri söylendi.

23.04.2018-13:55 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-14:01) MHP İYİ Parti Mecliste Tartışma Çıktı

İYİ Parti'nin de grup oluşturmasının ardından Meclis'te yer aldı. Olayın ardından da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde oturma krizi yaşandı. MHP'lilerin kendilerine ayrılan yeri beğenmedikleri söylendi.

İYİ Parti’nin CHP’den geçen 15 milletvekiliyle grup kurması Meclis Genel Kurulu’nun oturma düzeninin değişmesine neden oldu. İYİ Parti'nin de grup oluşturup Meclis'te yer almasının sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oturma krizi yaşandığı öğrenildi. MHP'lilerin kendilerine ayrılan yeri beğenmedikleri bildirilerek tartışma yaşandığı öğrenildi.

İYİ Parti, salonun en solunda yer alan MHP’nin yerine geldi. İYİ Parti’nin oturduğu bölüme parti adı da süratle yazıldığı belirtildi. MHP ise bir sıra sağa kaydırılmasıyla HDP’den boşalmış olan sıralara geldi. Fakat bazı MHP'li vekillerin kendilerine ayrılan yeri beğenmemeleri nedeniyle tartışma yaşandığı iddia ediliyor.

İYİ Parti Meclis Genel Kurulu’nda gerçekleşecek olan 23 Nisan özel oturumunda da Meclis’te grubu bulunan partiler arasında kürsüde yer alabilecek.

İLK GRUP TOPLANTISI YARIN OLACAK

İYİ Parti, Meclis’te grup toplantısı düzenleme, TBMM Başkanlık Divanı ile komisyonlarda temsil edilme ve TBMM Genel Kurulu’nda grup adına konuşma yapabilme haklarını da elde etmiş oldu. Vekil olmadığı için Genel Başkan Akşener grup başkanı olamayacak. Yarın grup toplantısında grup başkanı, başkanvekilleri seçilecek ve Meclis’te oda ve makam aracı tahsisleri yapılacak.

CHP’DEN HANGİ VEKİLLER İYİ PARTİ'YE GEÇMİŞTİ?

Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal,

Bursa Milletvekili Erkan Aydın,

Çorum Milletvekili Tufan Köse,

Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu,

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır,

Kayseri Milletvekili Çetin Arık,

Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet,

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,

Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş.

Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer,

Ankara Milletvekili Nihat Yeşil,

Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız,

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın,

Burdur Milletvekili Mehmet Göker,

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu,

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal