Meteorolojiden Sağanak Uyarısı (Yağışlar Ne Kadar Sürecek?)

Trakya, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Marmara Bölgesi'nde bugün gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. MGM Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, önümüzdeki 1 hafta daha yağışların süreceğini kaydetti.

16.06.2020-15:21 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-15:26) Meteorolojiden Sağanak Uyarısı (Yağışlar Ne Kadar Sürecek?)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son değerlendirmelere göre, bugün yurt çapında havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor.

Trakya kesimi, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile İstanbul, Sakarya, Kars ve Ardahan etraflarında yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor

Sıcaklığın iç ve doğu kesimlerde 2-5 derece yükselmesi, diğer kesimlerde kayda değer bir değişiklik olmaması öngörülüyor.

Rüzgarın, genel olarak güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİDEN UYARI: 1 HAFTA DAHA YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

MGM Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, önümüzdeki 1 hafta daha yağışların süreceğini dile getirerek, "Salı ve çarşamba günkü yağışlar göreceli olarak biraz daha hafif olacak. Ancak perşembeden pazara kadar olan yağışlar biraz daha orta kuvvette olacak ve zaman zaman kuvvetli yağışlarda görebiliriz" ifadelerini kullandı.

Cengiz Çelik, geçen hafta kuzey ve iç kesimler yoğunluklu olmak üzere hemen hemen tüm yurtta yağışların etkili olduğunu dile getirerek, bu hafta da benzer bir havanın yaşanacağını ifade etti ve "Yine özellikle kuzey ve iç kesimlerimizde zaman zaman kuvvetli yağışlar olacak. Yurdun büyük bölümünde Güney Ege kıyıları ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin doğusu haricinde hemen hemen tüm yurt aralıklarla yağış alacak diyebiliriz. Salı ve çarşamba günkü yağışlar göreceli olarak biraz daha hafif olacak, kuvvetli bir yağış beklentimiz yok. Ancak perşembeden pazara kadar olan yağışlar biraz daha orta kuvvette olacak ve zaman zaman kuvvetli yağışlar da görebiliriz. Özellikle Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun doğusunda biraz daha kuvvetli yağışlar görebiliriz" diye konuştu.

"1 HAFTA DAHA YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK"

Hava Tahmin Uzmanı Çelik, mayıs ayının ortalarında yurdun güney batı kısımlarında mevsim normallerinin 10-12 dereceler üstünde sıcaklıkların yaşandığını, daha sonra ise yağışlı bir döneme girildiğini anımsattı. Hava Tahmin Uzmanı Çelik, "Önümüzdeki 1 hafta daha bu yağışların devam edeceğini öngörüyoruz. Yüksek sıcaklıklardan sonra havanın biraz daha serinlemesiyle ve yağışların da görülmesiyle birlikte ‘acaba bu yağışlar devam edecek mi, ekstrem bir durum mu’ gibi algı oluştu. Ancak şu anda yağış olsun, sıcaklık olsun ekstrem bir durum görünmüyor" sözlerini kullandı.

"SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNDE"

Çelik, ülke çapında mevsim normallerine yakın bir sıcaklığın olduğunu ve bir hafta süresince de bu sıcaklıklarda kayda değer bir değişikliğin olmayacağını kaydederek, "Üç büyük şehrimizin sıcaklıklarına bakarsak İstanbul’da en yüksek sıcaklıklar 27-28 derecelerde, Ankara’da 24-27 dereceler civarında seyredecek, İzmir’de de 30-32 dereceler civarında hafta boyunca en yüksek sıcaklıkları göreceğiz" sözlerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal