Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı!

Meteoroloji'nin son raporlarına göre, ülke sağanak yağış ve fırtınanın etkisi altında kalacak. Sıcaklıklar 2 - 4 derece yükselirken, aşırı yağış nedeni ile sel ve su baskınları ve şiddetli rüzgardan dolayı çatı uçması ve doğalgaz zehirlenmesine karşı vatandaşlar uyarıldı.

12.02.2019-09:14 - (Son Güncelleme: 12.02.2019-09:05) Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlerndirmelere göre; Türkiye'nin batı bölgelerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile zamanla Zonguldak ve Düzce yakınlarının yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık hava şartlarının yaşanması bekleniyor.

BUZ VE DON UYARISI

Yağışların; Çanakkale’nin güneyi ile Balıkesir’in batı taraflarında yerel olarak şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı taraflarından şiddetli ve yer yer fırtına olarak (50-80 km/sa) eseceği belirtildi. İç ve doğu bölgelerde sabah ve gece vakitlerine pus ve sis ile beraber buzlanma ve don olaynın yaşanacağı da tahmin ediliyor.

SICAKLIK YÜKSELECEK

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 2 - 4 derece yükseleceği, diğer bölgelerde hissedilir bir değişikliğin yaşanmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, özellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta şiddette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında şiddetli ve yer yer fırtına olarak (50-80 km/sa) eseceği belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal