Meteoroloji Karadeniz'i Turuncu Kod İle Uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Karadeniz bölgesindeki üç ili turuncu bir ili ise sarı kod ile uyardı. Oluşacak olumsuz durumlara karşı dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

14.07.2020-09:11 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-10:28) Meteoroloji Karadeniz'i Turuncu Kod İle Uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son verilerde Karadeniz Bölgesi için uyarılarda bulundu. 

Uyarı haritasında, Giresun, Rize ve Artvin için turuncu kod uyarısı yapıldı. Trabzon için ise sarı kodlu uyarı yapıldı.

RİZE'DE 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Rize'de dün akşam saatlerinde etkili olan yağış nedeniyle sel ve su birikintileri oluşurken, 2 kişi selde hayatını kaybetti.

ARTVİN'DE 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Artvin'in Yusufeli ilçesinde de geçtiğimiz gün şiddetli yağmur sele neden oldu. Yusufeli Barajı şantiyesinde hasar meydana gelirken şantiyede çalışan 1 işçi sele sürüklendi. Yaralı olarak kurtarılan işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

Heyelan altında kalan 3 kişilik ailenin de cansız bedenine ulaşıldı.

SARI KOD UYARISI NEDİR?

Meteorolojinin sarı kodlu uyarısı için yapılan tanım şu şekilde; Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU KOD UYARISI NEDİR?

Meteorolojinin sarı kodlu uyarısı için yapılan tanım şu şekilde; Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal