Meclis'te Gergin Bekleyiş! 66 Vekil Tutuklanabilir

CHP'nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu'nun yeniden vekil seçilmesine rağmen serbest bırakılmaması, haklarında soruşturma olan vekilleri endişeye sevk etti. Çünkü Yargıtay'ın kararı emsal alınırsa 66 vekil tutuklanabilir.

28.07.2018-13:32 - (Son Güncelleme: 28.07.2018-13:59)

Tutuklu CHP'li Enis Berberoğlu, 24 Haziran'da milletvekili olunca davanın durdurulmasını istedi. Yargıtay kabul etmedi. Şimdi gözler benzer vaziyette olan milletvekillerinde.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Haziran 2017'de dokunulmazlıkların kaldırılması sebebiyle yargılandığı davadan tutuklandı. Yargılama devam ederken Berberoğlu 24 Haziran'da tekrar milletvekili oldu. Dokunulmazlık elde eden Berberoğlu'nun avukatları Yargıtay 16. Daire'ye başvuru yapıp yargılamanın durdurulmasını talep etti. Fakat istek kabul edilmedi. Avukatlar 17. Daire'ye gidip karara itiraz etti. Yargıtay'ın kararı, dikkatleri yargılamaları devam eden milletvekillerine döndü.

VEKİLLİKLERİ DÜŞEBİLİR

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın aktardığına göre, Berberoğlu'nun hali 50 CHP'li, 16 HDP'li toplam 66 vekili alakadar ediyor. Hukukçu vekillere göre; bu dosyalarla alakalı başvurularda da Berberoğlu ile alakalı Yargıtay kararı emsal teşkil ederse yargılamalar sürecek. Bu da yargılama devam ederken, aynen Berberoğlu davasında olduğu gibi bir tutuklamaya neden olabilir. Davalarda 1 seneden fazla hapis cezası verilirse de vekillikler düşebilir. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için 39, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan için 48 dosya bulunuyor.

MUHALEFET ELEŞTİRDİ

Meclis'te yer alan 66 milletvekilini alakadar eden bu hal önceki gün TBMM Başkanlık Divanı'nda konuşuldu. HDP'li Meclis Başkanvekili Mithat Sancar ile CHP'li Meclis Başkanvekili Levent Gök, anayasadaki hükümleri hatırlatıp Yargıtay kararını eleştirdi.

YILDIRIM: İNCELEYECEĞİM

CHP'li Levent Gök ise şöyle söyledi: Yargı, yasama organının üyesinin faaliyetini engelliyor. Bu, başka üyelerin de faaliyetlerinin engelleneceği manasına gelir. Meclis Başkanı bu halde yasama organı üyelerine sahip çıkmak mecburiyetindedir"

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, meseleyi inceleyeceğini bildirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal