Manisa'daki Depremde 305 Ağır Hasarlı Yapı-Konut Sanptandı

Manisa Valiliği, 22 Ocak'tan bu zamana dek gerçekleşen depremler akabinde yapılan tetkiklerde Akhisar, Kırkağaç, Saruhanlı ve Soma ilçelerinde toplam 305 ağır hasarlı, 802 az hasarlı yapı-konut saptandığı bilgisini aktardı.

06.02.2020-18:04 - (Son Güncelleme: 06.02.2020-18:01) Manisa'daki Depremde 305 Ağır Hasarlı Yapı-Konut Sanptandı

Manisa Valiliğinden gelen açıklamada, Akhisar ve Kırkağaç'ta farklı tarihlerde gerçekleşen depremlerin peşinden Manisa, İzmir, Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine bağlı ekiplerin, Akhisar, Kırkağaç, Saruhanlı ve Soma ilçelerinde 76 mahallede hasar tespit faaliyetlerinin sona erdiği belirtildi.

Depremde ağır hasar gören yapıların yıkım işine başlanıldığı bildirilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"22 Ocak'tan bu yana meydana gelen depremler sonrası yapılan incelemelerde Akhisar, Kırkağaç, Saruhanlı ve Soma ilçelerinde toplam 305 ağır hasarlı, 802 az hasarlı yapı-konut tespit edilmiştir. Depremden zarar gören vatandaşların barınma ve korunmasını sağlamak için ihtiyaç duyulan 29 mahallede AFAD İl Müdürlüğü tarafından 518 adet çadır kurulmuştur. Ayrıca depremde evi oturulamayacak şekilde zarar gören 201 vatandaşımız Kırkağaç Şehzadeler Gençlik ve İzcilik Kampı'na yerleştirilmiştir."

KONTEYNER HAZIRLAMAYA BAŞLANIYOR

Diğer yandan depremden hasar alan vatandaşlara yönelik barınma, nakdi yardım, sıcak yemek, ısınma ve diğer tüm gereksinimleri Manisa Valiliği koordinesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlıklar, ilçe belediyeleri, AFAD ve Türk Kızılay aracılığıyla karşılanıyor.

Depremde evi ağır zarar alan vatandaşlar için AFAD İl Müdürlüğü aracılığılya konteyner ev hazırlığına başlanılacağı öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal