Mahir Ünal Ezber Bozdu! Çarpıcı Muharrem İnce Açıklaması

Aysun Torun’un konuğu olan AK Parti Sözcüsü Ünal, Muharrem İnce’nin CHP’nin başına gelip gelemeyeceğine dair soruyu yanıtladı.

26.06.2018-13:33 - (Son Güncelleme: 26.06.2018-14:39)

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal TRT Haber'den Aysun Torun'un konuğu oldu ve soruları yanıtladı.

MUHARREM İNCE'NİN AÇIKLAMALARI

Muharrem İnce’nin seçim sonrası yaptığı ilk basın açıklamalarına değinen Sözcü Ünal  "Muharrem İnce'nin söyledikleri demokrasi açısından önemlidir. Muharrem İnce 'Milletin sandıkta verdiği cevap önemlidir.' dedi. Öte yandan CHP sözcüsü çıkıyor 'Seçim ikinci tura kaldı' diye açıklama yapıyor. Milletin iradesine saygı duyulduğunda demokrasi güzeldir. İnce çıktı dedi ki, 'Siyasi görüşüm şu. Yenilmedim demek ile yenilmemiş olmazsınız. Milletin kararı önemlidir' dedi. İşte bu önemli" şeklinde konuştu.

MUHARREM İNCE CHP'NİN GENEL BAŞKANI OLUR MU?

Muharrem İncce’nin CHP’nin yeni başkanı olabilir mi şeşklinde gelen bir soru yanıtlayan Mahir Ünal "Bu onların iç meselesi değerlendirme yapmam doğru olmaz. Görünen o ki, İnce'nin partisinin çok üzerinde oy alması Kılıçdaroğlu'nun liderliğini tartışmalı hale getirmiştir. Liderler partilerinn üzerinde oy alabilir. Kılıçdaroğlu aday olarak bu oyu alsaydı, liderliğini tescillerdi. Muharrem İnce seçimden önce de, 'CHP'nin Genel Başkanı doğal Cumhurbaşkanı adayıdır' demişti. Kılıçdaroğlu aday olmadı. Siyaseten Genel Başkanın aday olması, siyaseten partisinin de onu desteklemesi gerekiyor. İnce'nin kendi söylediği gibi, 41 yıl sonra psikolojik yüzde 30 barajını aşarak CHP'nin doğal lideri haline gelmiştir. Kılıçdaroğlu'nun sahada oluşturamadığı rüzgarı Muharrem İnce oluşturdu. Bu şu anlama geliyor; Türk siyasetinin önemli bir aktör kazandığı anlamına geliyor’’ şeklinde konuştu.

Bedelli askerlik konusu - "İlk icraatlardan birinin bedelli askerlik olacağını Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. Yeni hükümetini açıkladıktan sonra bunları da görürüz. Ekim'den önce olur mu? Bunu bilemem. Çok hassas bir konu. Ben bedelli konusunda hassas ve dikkatli davranıyorum. Ne dense yanlış anlaşılıyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal