Mağdurlar Adnan Oktar Örgütünün Tarihini ve Nasıl İşlediğini Anlattı

Adnan Oktar'ın tutuklanmasının ardından bir çok kişi ifade vererek Oktar'dan şikayetçi oldu. İfade veren kişiler örgütün tarihini ve nasıl işlediğini de anlattılar.

21.07.2018-13:32 - (Son Güncelleme: 21.07.2018-13:23) Mağdurlar Adnan Oktar Örgütünün Tarihini ve Nasıl İşlediğini Anlattı

Adnan Oktar çetesine dönük soruşturmada bazı mağdurlar 'gizli tanık' kimileri de açık kimlikleriyle ifade vererek şikayetçi oldu. Daha önceki soruşturmalarda da şikâyetçi olan fakat davaların zamanaşımından düşmesinden sebeple sonuç alamayan bazı mağdurlar da bu soruşturmada yeniden şikayetçi olarak örgütün iç tarafını anlattı.

ÖRGÜTÜN İÇ YÜZÜNÜ ANLATTILAR

Daha önce 'gizli tanık' olarak ifade veren mağdurlardan bir tanesi örgütten çıkmak isteyenlere Adnan Oktar'ın verdiği cezaları ve müştekilere nasıl baskı kurulduğunu, yurtdışında firmalar kurularak örgütün nasıl tekrar yapılandırıldığını da anlattı: "Ayrılmak isteyen bazılarını Adnan Hoca cezalandırarak örgüt evlerine hapsetti. Örgütten çıkmak isteyenlere örnek gösterdi. Bu biçimde baskı altında tutarak evden evlerden çıkmalarını engellemeye uğraştı. Adnan Hoca ve örgütün diğer idarecileri tahliye olduktan sonra örgütü yeniden bir araya getirmeye başladılar. Yeniden yapılandılar. Müştekilere ve müdahillere baskı ve vaatlerde bulunarak şikayetlerini çekmelerini sağladılar. Gene 'Cariyeler', 'Bacılar' ve 'Kardeşler' grupları kuruldu. Örgütün finans kaynağı için Kazakistan ve Rusya'da Pegasus ve İtalston adlı şirketler kuruldu. Adnan Hoca'nın temel amacı lüks ve rehavete dayalı hayatını sürdürmek."

"ADNAN HOCA'NIN DEDİĞİNİ YAP"

Bir diğer mağdur ise örgüte nasıl girdiğini ve bazı istekleri kabul görmeyince ikna için Adnan Oktar'ın yanına götürüldüğünü ifade ediyor: "İki kadın ile tanıştım. Bu kişiler de beni reklam işi yapan biriyle tanıştırdılar. Zaman içinde bu kişi ile beraber olmaya başladık. Bu kişi aracılığı ile Adnan Oktar ekibine girdim. Gruptakilerle farklı biçimlerde ilişkiye giriliyordu. İlişkiye girmek istemediğim için beni Adnan Hoca'nın yanına getirdiler. Adnan Oktar'ın söylediklerini yapmamı ve yaptığım zaman çok sevap kazanacağımı, cennet ile müjdeleneceğim biçiminde telkin yaptılar. Bu çeteden çıkmak için çok uğraştım. Beni ve benim gibi birçok kişiyi kandırdılar. Maddi ve manevi sömürdüler. Gayri ahlaki ilişkilere maruz tutan, ellerinde resim ve görüntüler olduğunu belirterek tehdit ve şantajla örgütte tutmaya uğraşan, Mehdi olduğunu öne süren Adnan Oktar adlı kişiden şikâyetçiyim."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal