Konya'da Başörtülü Kadına Saldırı: Burası Arabistan Değil

Konya'da yolda yürüyen bir kadının dini kimliğine hakaret eden adam, ''Burası Arabistan değil, kıyafetini düzelt'' dedi.

13.11.2020-15:54 - (Son Güncelleme: 13.11.2020-16:15)

Konya'da hem vatandaşın yolunu kesen hem de racon kesen adam bir kadının başörtü takmasına tepki gösterdi.

Belki de ilk kez gördüğü kadının kıyafetine karşı yargı dağıtan saldırgan, ''Burası Arabistan değil, kıyafetini düzelt.'' dedi.

Uğradığı saldırının karşısında çılgına dönen kadın ''Kendilerinden başka kimseye tahammülleri yok, susmayacağım. Burası Osmanlı toprağı. Benim nenelerim çarşafla, peçeyle aldı burayı.'' diye yanıt verdi.

''Burası Türkiye Cumhuriyeti.'' diye karşılık veren kadın, ''Çanakkale'de mini etekliler olmadı. Senin hakkın yok benim çarşafıma laf söylemeye.'' ifadeleriyle kullandı.

Sakin tavırlarıyla hakaretlerini sürdüren adama daha da sinirlenen kadın, ''İlim senin gibi insanların kıyafete hakaretiyle mi oluyor? İnsanların peçesine hakaretle mi oluyor?'' dedi.

Kavganın boyut değiştirmesiyle olay yerine çağrılan polise şikayette bulunan kadın ''Madem Atatürk’ün inkılaplarını savunuyorsunuz, Atatürk bu ülkeye demokrasiyi de getirdi. Siz kendi ilkelerinizin değerlerine bile sahip çıkmıyorsunuz. Demokrasiyi savunan bir adam isen benim burada özgürce dolaşabilme hakkım olduğunu da bilmen gerekir.'' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal