'Kıran-5' Operasyonunda Büyük Sonuç: 20 Sığınak İmha Edildi!

Diyarbakır, Bingöl ve Muş kırsalında düzenlenen "Kıran-5" operasyonunda ortaya çıkarılan biri 5 katlı 20 sığınak ile 5 el yapımı patlayıcı imha edildi.

11.11.2019-11:41 - (Son Güncelleme: 11.11.2019-11:58)

Diyarbakır, Bingöl ve Muş kırsalında 179 timin katılımıyla düzenlenen "Kıran-5" operasyonunda ortaya çıkarılan biri 5 katlı 20 sığınak ile 5 el yapımı patlayıcı imha edildi, arazide çalılar arasına gizlenmiş çuvallar ve toprağa gömülü 1 ton 615 kilogram esrar bulundu.

Diyarbakır Valiliği tarafından altarılan açıklamaya göre, Diyarbakır, Muş ve Bingöl İl Jandarma Komutanlıklarınca, bölücü terör örgütü üyelerini etkisiz hale getirmek, sığınak ve barınakları belirleyerek içerisindeki silah ve mühimmatları koruma altına almak, operasyon bölgesinde saklanan uyuşturucuları ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek maksadıyla 3 il arasındaki kırsal alanda başlatılan "Kıran-5" müşterek operasyonu başarıyla devam ediyor.

Operasyonda teröristler tarafından kullanılan biri 5 katlı 20 sığınak tespit edilmesinden sonra Patlayıcı Madde Tespit ve İmha (PAMİ) Timi ve Mayın/EYP Tespit ve İmha Timleri (METİ) tarafından gerekli emniyet tedbirleri alınarak imha edildi.

EL YAPIMI PATLAYICILAR MİSİNA İLE TUZAKLANMIŞ

Sığınak, ağaçlık, kayalık alan ve toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde kalaşnikof, bir tanesi timlerin intikal güzergahına iki ağaç arasına misina ip ile tuzaklanmış 5 el yapımı patlayıcı düzeneği, 153 fişek, 4 şarjör, gece görüş dürbünü, 250 kilogram amonyum nitrat, el yapımı patlayıcı da kullanılan radyo frekans komutalı anahtar sistemi ile bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

1 TON 615 KİLOGRAM ESRAR BULUNDU

Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında; arazide çalılar arasına gizlenmiş çuvallar ve toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde 1 ton 615 kilogram esrar bulundu.


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal