ABD'den Türkiye'ye Yeni Bir Yaptırım Tehditi!

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada , Türkiye'ye yönelik yeni bir yaptırım tehditi geldi.

10.11.2019-20:34 - (Son Güncelleme: 10.11.2019-21:11)

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Kongresi'nin S-400'lerden vazgeçilmemesi durumunda Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı almaya hazır olduğu belirtildi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert C. O’Brien, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400’lere değinen O’Brien, ABD Kongresi’nin S-400’lerden vazgeçilmemesi durumunda Türkiye’ye yönelik yaptırım kararı almaya hazır olduklarını söyledi. Bu konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki hafta gerçekleştireceği Washington ziyaretinde ABD Başkanı Donald Trump tarafından da dile getirileceğini vurgulayan O'Brien, “Türkiye'nin Rus S-400 füze savunma sistemlerini almasından büyük bir memnuniyetsizlik duyduk” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN’A DA SÖYLENECEK”

ABD’nin duyduğu rahatsızlığı Erdoğan’a da ileteceklerini vurgulayan O'Brien, “Eğer Türkiye S-400'lerden kurtulmazsa muhtemelen CAATSA yasasına uygun yaptırımlar, her iki tarafın da ezici çoğunluğunun desteği ile Kongre'den geçecek ve Türkiye, bu yaptırımların sonuçlarını hissedecek. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açıkça söylemiştik. NATO'da S-400'lere, önemli miktarda Rus silah alımına yer yok. Bunu Başkan Trump, Washington'a geldiği zaman Erdoğan'a çok açık bir şekilde söyleyecek” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal