Kandilli Rasathanesi İstanbul'da Kışın Nasıl Geçeceğini Açıkladı

Kandilli Rasathanesi kış ayının nasıl geçeceği ile alakalı tahminlerini açıkladı. İstanbul'da kuraklık olmayacağını söyleyen görevliler, buna karşın kar yağışı ihtimalinin de az olduğunu söyledi.

29.11.2018-17:38 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-17:31) Kandilli Rasathanesi İstanbul'da Kışın Nasıl Geçeceğini Açıkladı

Kış geldi! Marmara bölgesinde ve ülkenin birçok tarafında soğuk hava ve kuvvetli yağmur etkisini hissettirdi. İstanbul’da son günlerde olan yoğun yağış ve fırtına yaşamı kötü etkiledi. Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, bu sene İstanbul’da kuraklık problemi olmayacağını, ancak kar yağışı olaslığının da çok düşük olduğunu ifade etti.

Adil Tek, inceledikleri verilere göre bu sene hava sıcaklığının mevsim normallerinin birkaç derece fazla olduğunu ifade ederek, “Ocak, Şubat ve Mart ayı en soğuk aylardır. Ancak bu aylarda sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin üstünde seyredecek olması yağışların daha çok yağmur biçiminde olacağını ifade ediyor. Orta Akdeniz’den gelecek olan yağışlı sistemler daha fazla olacak” dedi.

ANTALYA’YA SEL UYARISI

Adil Tek, yağışların İstanbul’da bugün de süreceğini söyleyerek, “İstanbul’la beraber Marmara, Batı Karadeniz ve Ege’de süren yağışlar var. Yağışlı sistem ülkenin orta ve doğu taraflarına kayacak. Gece saatlerinde Akdeniz ve Antalya’da şiddetli yağışlar olacak. Buralar için sel ve su baskınları riski sürüyor” diye konuştu.

EN SOĞUK BÖLGE MARMARA

İstanbul ve Marmara’da hafta sonundan sonra yağışların etkisini bütünüyle yitireceğini söyleyen Tek, “Esasen ülke çapında en soğuk bölge Marmara Bölgesi. Gün içinde İstanbul’da sıcaklıklar 5 derecelere dek indi. Önceki günlere kıyasladığımız zaman bu 10 derecelik bir düşüşe karşılık geliyor. Hava yavaş yavaş Marmara ile beraber bölgeyi terk etmeye başlayacak. Sonraki hafta sıcaklıklar bütünüyle yükselmeye başlayacak. Sisli ve puslu günler bizi bekliyor” biçiminde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal