İzmir'de Terör Örgütü YPG'nin Sözde Sözde Komutanı Yakalandı

İzmir'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyon yapıldı. Operasyonda YPG'nin sözde komutanlarından olan Ş.R. de gözaltına alındı.

02.05.2019-10:29 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-10:20)

İzmir'de, bölücü terör örgütü PKK ile irtibatlı olarak faaliyet yapan şüphelilere dönük gerçekleştirilen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı. PKK'nın Suriye kolu PYD/ YPG içerisinde sözde komutanlık vazifesinde olduğu, silahlı çatışmalara katıldığı ve sıcak bölgelerde olduğu tespit edilen Ş.R. ile parmak izleri Buca'da ele geçirilen molotof kokteyllerindeki parmak izleriyle örtüşen M.M.'nin de şüpheliler içinde olduğu belirtildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi birimleri, bu sabah saatlerinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarına dönük, eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Adreslere yapılan baskınlarda, 12 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, haklarında toplatma kararı bulunan çok sayıda yasak yayın, örgütsel malzeme ve dijital materyal yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Gözaltına alınanlar içinde, PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG içerisinde silahlı çatışmalara katılan ve 4 sene süresince Şeyh Maksut bölgesinde olduğu tespit edilen Ş.R. ile parmak izleri, yaklaşık 8 ay önce Buca'da ele geçirilen molotof kokteyllerindeki parmak izleriyle örtüşen M.M.'nin de olduğu öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal