İzmir'de Kamu Binalarına 'HES Kodu'yla Giriş Başlatıldı!

İzmir'de coronavirüs sebebiyle, kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasının kullanılacağı açıklandı.

02.09.2020-08:26 - (Son Güncelleme: 02.09.2020-09:02) İzmir'de Kamu Binalarına 'HES Kodu'yla Giriş Başlatıldı!

Covid-19'un yayılma riskini azaltmak için teknolojik uygulamlar zorunlu hale getirildi. Bu doğrultudaki ilk adım İzmir'de atıldı.

İzmir Valiliğinin aktardığı yazılı bilgiye göre, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, bölgede uygulanması öngörülen coronavirüs tedbirlerini masaya yatırdı.

Bu çerçevede kamu binalarına giriş yapmak isteyen kişilere yönelik HES kodu onayı sorgulanmasına başlandığı aktarılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

''İlimizde bulunan kamu binalarına girişte vatandaşlarımızın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulamasının yapılmasına, HES kodu olmayan vatandaşlarımızın sorgulama yapan görevlilerce Sağlık Bakanlığının HES mobil uygulaması veya e-devlet uygulamasından HES kodu alınması konusunda yardımcı olunmasına oy birliğiyle karar verilmiştir.''

İZMİR'DE DÜĞÜN SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

Diğer taraftan Kurul'un aldığı bir diğer önemli karar ise düğün saatlerinin değişmesi oldu. Daha evvel 20.00-22.30 saatleri arasında gerçekleşmesi istenen düğün törenlerinin 21.00-23.30 saatleri arasında düzenlenmesi kararlaştırıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal