İYİ Parti, Seçimlerde Yeniden Parmak Boyası Kullanılması İçin Teklif Verdi

İYİ Parti milletvekili Lütfü Türkkan, seçimlerde yeniden parmak boyası kullanılması için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi.

25.01.2019-17:11 - (Son Güncelleme: 25.01.2019-17:05) İYİ Parti, Seçimlerde Yeniden Parmak Boyası Kullanılması İçin Teklif Verdi

CHP ile ittifak kuran İYİ Parti, TBMM Başkanlığı'na parmak boyasının tekrar gelmesi doğrultusunda kanun teklifi yaptı.

Mükrerrer oy tartışmalarına nokta koyan YSK'ya karşın hala manipülasyon peşinde olan İYİ Parti, seçimlerde tekrar parmak boyasının getirilmesi gerektiğini iddia etti.

"PARMAK BOYASI YENİDEN GELSİN"

Lütfü Türkkan, TBMM Başkanlığı'na verdiği kanun teklifinin gerekçesinde; "Bugüne dek pek çok defa sandıkların sayımı ve seçim sonuçları ile alakalı tartışmalar meydana gelmiş, bu sebeple ülke iradesi tam olarak yansıtılamamıştır. Bir defa oy kullanma hakkı olduğu halde bir vatandaşın birden fazla oy kullandığıyla alakalı iddialar ve bunların üstündeki kuşkular giderilememiştir" dedi.

Mükerrer oy kullanımı iddialarına karşı böyle bir teklif yapıldığını söyleyen İYİ Partili Türkkan, "Burada en önemli mesele mükerrer oy kullanma meselesidir, daha önceki seçimlerde parmağa sürülen boya ile bunun önüne geçilmiştir" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal