İstanbul Ve Van'da Narkotik Operasyon; 350 Kilo Ele Geçirildi

İstanbul ve Van'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 350 kilo uyuşturucu ele geçirildi.

21.11.2018-12:58 - (Son Güncelleme: 21.11.2018-14:23) İstanbul Ve Van'da Narkotik Operasyon; 350 Kilo Ele Geçirildi

İstanbul polisinin Afganistan'dan Van'a gelen bir TIR'a, Selimpaşa'da organik tarım çiftliği ve Silivri'de bir kamyona gerçekleştirdiği 3 ayrı uyuşturucu operasyonlarında toplam 350 kilo uyuşturucuya el koydu.

Elde edilen bilgilere göre, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15-17 Kasım tarihleri arasında 3 ayrı operasyon düzenledi.

Operasyonun ilki, Afganistan'dan yola çıkarak Van'a gelen bir tır'a yapıldı. Afganistan'dan itibaren narkotik polisi tarafından uydu aracılığı ile izlenen tır, Van'da 'arızalı' süsü verilerek çekiciye yüklendi. Tıra operasyon kararı alan İstanbul polisi, yapılan baskında araçta 90 kilo eroin ele geçirildi, 2 zanlıyı da gözaltına aldı.

Narkotik polisi tarafından ikinci operasyon, Silivri'nin Selimpaşa mahallesindeki bir organik tarım çiftliğine gerçekleştirildi. Selimpaşa'da, 'organik tarım' adı altında Skunk üretimi yapılan çiftlikte 250 kilo skunk türü uyuşturucuya el koyan polis, adreste bulunan 2 zanlıyıyakalayarak gözaltına aldı.

Üçüncü operasyon, doğu illerinden İstanbul'a gelen bir kamyona gerçekleştirildi. Şüphe üzerine durdurulan araçtaki yangın tüplerinden şüphelenen narkotik polisi, tüplere gizlenmiş 10 kilo eroin daha ele geçirdi. Olayla bağlantısı olduğu tespit edilen 2 zanlı yakalanarak gözaltına alındı.

Toplam 3 ayrı operasyonda gözaltına alınan F.C., V.A., S.G., R.K., E.B. ve F.Ö. isimli 6 zanlı, emniyetteki işlemlerinden sonra  adliyeye gönderildi. Zanlıların hepsi 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak' ve 'uyuşturucu nakletmek' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal