İngiltere'nin Brexit'le İmtihanı Devam Ediyor: Reddedilirse Seçime Katılacaklar

İngiltere'nin 3. kez oylayacağı Brexit, bu sefer de reddedilir ve Avrupa Birliği'nde kalma kararı alınırsa Theresa May başbakanlığındaki İngiltere Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılmak zorunda kalacak.

22.03.2019-16:05 - (Son Güncelleme: 22.03.2019-15:08) İngiltere'nin Brexit'le İmtihanı Devam Ediyor: Reddedilirse Seçime Katılacaklar

27 Avrupa ülkesinin dün toplanarak yaptığı ve 8 saat süren görüşmeler neticesinde 22 Mayıs'a ertelenen ve İngiltere Parlamentosu tarafından kabul edilmesi şartıyla kabul edilecek Brexit Anlaşması'nın üçüncüsü yapılacak. 

Yapılacak olan bu Brexit oylamasının diğer iki oylamadan farkı ise Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıp katılmama kararını da verecek olması. Şayet İngiliz Parlamentosu Brexit Anlaşması'nı onaylamazsa İngiltere Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılmak zorunda kalacak.

AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇİMLERİNE KATILMALARI NE ANLAMA GELİYOR?

İngiliz Parlamentosu bu anlaşmayı onaylamazsa seçime katılacak olan İngiltere, Avrupa Parlamentosu'nun seçimlerine direkt etki edecek. Bu da siyasi bir krize sebebiyet verme ihtimali yüksek olan bir durum.

AB'den çıkması halinde seçimlere etki etmiş olacağı için son kararın AP seçimlerinden önce netleşmesi bekleniyor.

MAY, İKNA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Öte yandan Theresa May dorğu kararın verilmesi için çalışmalara başladı. May, en doğru kararın AB'den dorğu hükümler içeren bir anlaşma ile ayrılıp önlerine daha büyük umutlarla bakmaları olacağını savunuyor ve bu yönde ikna çalışmalarını sürdürüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kayrıdırn.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal