İletişim Başkanı Altun'dan Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması

Türkiye'nin gündem maddelerinden olan sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak İletişim Başkanı Fahrettin Altun açıklamalarda bulundu. Altun, "Vatandaşların hürriyetinin kısıtlanmasına taraftar değiliz." dedi.

30.03.2020-17:07 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-16:51) İletişim Başkanı Altun'dan Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması

11 Mart tarihinde ülkemizde görülen coronavirüs salgını etkisini artırmaya devam ediyor. Bu süreçte gündem maddesi ise sokağa çıkma yasağı oldu. Devlet toplu şekilde bir arada bulunulmaması için birçok tedbir alırken, alınan tedbirlerin de uygulanıp uygulanmadığını denetlemeye devam ediyor. 

Coronavirüs salgınıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'de 11 Mart'tan önce tedbirlerin alınmaya başladığını vurguladı ve bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Ocak'ta Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden, alanında yetkin enfeksiyon, mikrobiyoloji, viroloji, iç hastalıkları, yoğun bakım ve göğüs hastalıkları uzmanı akademisyenlerin yer aldığı Bilim Kurulu oluşturulduğunu hatırlattı.

"İLAÇ VE GIDA KONUSUNDA SIKINTIMIZ BULUNMAMAKTADIR"

Alınan tedbirler neticesinde bu krizin kısa sürede atlatılacağını söyleyen Altun, "Alınan tedbirler neticesinde şu anda ilaç ve gıda konusunda sıkıntımız bulunmamaktadır. 100 bin kişiye düşen yoğun bakım yatak sayısında ABD, Almanya, İtalya, İngiltere gibi gelişmiş ülkelerden çok daha iyi durumdayız. Solunum cihazı üretimi konusunda hızlı mesafe kat ediyoruz. Milletimiz her zaman olduğu gibi devletimizin yanında durmaya devam ediyor. Bu sayede bu krizi de çok hızlı bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Gelinen noktada milletimizle birlikte rehavete kapılmadan, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı güçlü tutuyoruz." dedi.

"EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE ÜSTESİNDEN GELECEĞİMİZE İNANIYORUZ"

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili de konulan İletişim Başkanı, "Biz, gerekli olmadıkça vatandaşımızın hiçbir hürriyetinin kısıtlanmasına taraftar değiliz. Ancak salgın gibi ciddi bir kriz karşısında da bazı tedbirleri yürürlüğe koymak zorundasınız. Zorunluluk olmadıkça insanımızın evde kalmasını ve sosyal mesafeyi korumasını istiyoruz. Halkımızın ferasetine güveniyoruz ve bu sürecin devlet-millet birliğiyle en güçlü şekilde üstesinden geleceğimize inanıyoruz." ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal