İçişleri Bakanlığı: Yunanistan ve Bulgaristan Sınır Kapıları Kapatılıyor

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle, Edirne ve Kırklareli’nden Yunanistan ile Bulgaristan’a açılan kara ve demir hudut kapıları, bugün saat 00.00’dan itibaren giriş-çıkışlara kapatılacak.

18.03.2020-17:49 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-17:51) İçişleri Bakanlığı: Yunanistan ve Bulgaristan Sınır Kapıları Kapatılıyor

Türkiye'de de coronavirüs vakalarına rastlanmasından sonra, virüsle mücadeele amacıyla alınan tedbirler artırılıyor.

Tedbirler çerçevesinde, Yunanistan'a açılan Pazarkule, İpsala kara hudut ve Uzunköprü demir yolu sınır kapıları ile Bulgaristan'a açılan Dereköy, Hamzabeyli ve Kapıkule kara sınır kapılarından yolcu giriş çıkışına yasak getiriliyor.

DENİZ ULAŞIMI DA ASKIYA ALINDI

Yunanistan ana karası ya da Yunan adalarından deniz yoluyla Türkiye'ye yapılan seferler karşılıklı olarak askıya alındı.

BU GECE 00:00'DA GEÇİŞLER DURUYOR

Söz konusu sınır kapıları ve deniz yoluyla Türkiye'ye giriş yapmayı isteyen Yunanistan ve Bulgaristan vatandaşları ile son 14 gün içerisinde bu ülkelere seyahat öyküsü bulunan üçüncü ülke vatandaşlarının girişlerine bugün saat 00.00'dan itibaren izin verilmeyecek.

Hudut kapılarında yük taşımacılığında herhangi bir sınırlama yaşanmayacak. Sağlık ve Ticaret bakanlıklarının belirttiği yollarla taşımacılık faaliyetlerine devam edilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal