Coronavirüse Karşı Işın Tedavisi İçin Sağlık Bakanlığın Başvuru

Sağlık Federasyonu Başkanı Raşit Dinç, coronavirüse karşı geliştirdikleri 'Türk Işın Tedavi Sistemi' için Sağlık Bakanlığı'na klinik araştırma başvurusunda bulunduklarını açıkladı.

18.03.2020-17:21 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-17:09) Coronavirüse Karşı Işın Tedavisi İçin Sağlık Bakanlığın Başvuru

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını dünyanın birçok yerinde görüldü ve görülmeye de devam ediyor. Salgına karşı henüz net bir tedavi yöntemi bulunamazken, bu yönde tüm çalışmalar devam ediyor. ABD'de aşı için gönüllü insanlar üzerinde test aşaması başlatıldı.

Öte yandan Sağlık Federasyonu Başkanı Raşit Dinç, coronavirüse karşı Türk laboratuvarlarında geliştirilen ve şimdiye kadar yapılan denemelerde diğer virüs, bakterilere karşı olumlu sonuçlar elde edildiğini belirttiği 'Türk Işın Tedavisi' ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dinç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bakanlığa klinik araştırma başvurusunu yaptıklarını belirtti. Ayrıca Dinç, süreci beraber yürüttükleri, Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi'ne teşekkür etti.

2-3 SANİYEDE İMHA ETTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Dinç, COVID-19 benzeri viral ve mikrobiyal enfeksiyonlarda kan ve vücut boşluklarına yerleşen zararlı organizmaların genellikle antibiyotikler ve anti-viral ilaçlarla tedavi edilmeye çalışıldığını ancak yeni geliştirilen sistemin bir kateter yardımı ile damar yoluna yerleştirilen ultraviyole ışığın özellikle kanda bulunan enfeksiyonları temizlemek için kullanılması ile gerçekleştirildiğini belirterek bu şekilde hem damar yolları hem de akciğer içerisine uygulanabilen ultraviyole ışığın, Influenza A ve B virüslerini tamamen yok ettiği, "bacillus stearothermophilus" bakterisine yapılan uygulamada ise bu bakterilerin 2-3 saniye arası bir sürede tamamen imhasını sağladığı bu sayede hastaların kısa zamanda hastalıktan kurtulabileceğini ifade etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal