İçişleri Bakanı Soylu: Özel Harekatçılar Meriç Sınırına İnecek

İçişleri Bakanı Soylu, Avrupa'ya geçen göçmenlerin geri püskürtülmemesi için tam donanımlı bin özel harekat polisinin Meriç sınırına gideceğini açıkladı.

05.03.2020-13:15 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-16:54)
İçişleri Bakanı Soylu, Avrupa'ya geçen göçmenlerin geri püskürtülmemesi için tam donanımlı bin özel harekat polisinin Meriç sınırına gideceğini açıkladı.

Bakan Süleyman Soylu, Pazarkule ve Kastanies sınır kapılarında araştırma yapmak için Çorlu Havalimanı'na gitti. Çorlu'dan helikopter ile Edirne'ye giden Soylu, Türkiye-Yunanistan sınırındaki göçmen hareketliliğini ve bölgeyi havadan inceledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha sonra basın mensuplarına açıklamalar yaptı:

"1000 Özel Harekat polisini Meriç boyuna gönderiyoruz. Geri itmeleri engellemek için polisleri sabah itibarıyla intikal ettirdik. Orada insanlara kötü muamele edenlere fırsat tanınmayacak.Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi biz artık buradan Yunanistan'a ve Avrupa'ya geçecek göçmenlerle ilgili bir engelleme ortaya koymuyoruz. Gelen gelir geçen geçer. Türkiye yaklaşık 9 yıldır dünyanın sessiz kaldığı insani trajediye sahip çıktı. 18 Mart mutabakatı yapıldı. Biz buna sahip çıktık yerine getirdik. Günde 9700 kişinini Yunanistan adalarına geçtiği zaman diliminden buraya geliyoruz.

Edirne'de geçen yıldan bu yana toplam 137 bin civarında kaçak göçmen yakalandı. 103 bin insanı memleketine ikna ederek geri gönderdik. 1978 model gaz fişieğini insaların üzerine sıkmak suretiyle kullandılar. Bunu yapan Yunan tarafıdır. Frontex'i şikayet ediyorum. Frontex maalesef bir kolluk kuvveti gibi çalışmaktadır. 164 insanı yaraladılar. 4 bin 900'ünü Türkiye'ye yeniden itmeye çalıştılar. Yunan makamları yalan üzerine yalan konuşmaktadırlar."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal