İbrahim Kahveci'den Çok Konuşulacak İddia: Köprülerden Çift Taraflı Ücret Alınacak

Karar Gazetesi yazarı İbrahim Kahveci köprülerle alakalı çok ciddi bir iddia ortaya attı. Kahveci, kısa bir süre sonra köprülerin çift taraflı ücrete tabi olacağını yazdı.

08.11.2018-16:04 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-15:54) İbrahim Kahveci'den Çok Konuşulacak İddia: Köprülerden Çift Taraflı Ücret Alınacak

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, İstanbul'da boğaz köprülerinin çok zaman almayacak bir vakit diliminde çift taraflı ücretlendirileceğini iddia etti. Kahveci, "Köprülerin Hazine garantileri eski yapılar üstünden halka fatura edilerek kapatılmaya uğraşılacak" dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün çift taraflı ücrete tabi olduğunu söyleyen Kahveci, Avrasya Tüneli'nin de aynı biçimde çift taraflı ücretli olduğunu anımsatarak, Süleyman Demirel ve Turgut Özal tarafından inşa edilen köprülere hiçbir giderleri bulunmamasına karşın niçin yüzde 157 zam yapıldığını sordu.

Kahveci'nin bugünkü yazısının alakalı bölümü şu şekilde:

"İstanbul'da boğaz köprüleri çok vakit almayacak bir zaman diliminde çift taraflı ücretli olacak.

YSS Köprüsü çift taraflı ücrete tabi. Avrasya Tüneli aynı biçimde çift taraflı ücrete tabi. Zaten bu iki köprü+tünel geçişi ve Osmangazi Köprüsüne Hazinden gerçekleştirilen garanti ödemeleri sebebi ile Demirel ve Özal'ın yaptırdığı köprülere de çok zam yapıldı.

Son iki senede Demirel'in ve Özal'ın devletin kaynakları ile ucuza inşa ettiği köprülerin geçiş ücreti 3.40 TL'den 8.75 TL'ye yükseltildi. Sadece iki senede nerede ise hiçbir gideri bulunmayan bu iki köprüye niçin yüzde 157 zam gelir?

'KÖPRÜLERİN HAZİNE GARANTİLERİ VATANDAŞA FATURA EDİLEREK KAPATILMAYA ÇALIŞILACAK'

Her ne derece eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan bu köprü ve otoyollara verilen Hazine garantisi ödemelerinin 3 sene, bilemedin 4 senede biteceğini söylese de, bu hususta mevcut araç sayısı vs. hiçbir yeni gelişme bulunmuyor.

Kısaca özel sektöre çok fazla Hazine garantileri ile inşa ettirilen hizmetlere öyle görülüyor ki, daha uzun zaman ödemeler yapacağız.

Gene öyle görülüyor ki, özel sektör köprü ve yolları için geçenler 1 akçe verirken, geçmeyenler 3 akçe vermeyi sürdürecek. Ve de olasıdır ki, köprülerin Hazine giderledi eski yapılar üstünden halka fatura edilerek kapatılmaya uğraşılacak."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal