Çavuşoğlu, ABD Temsilciler Meclisine Seçilen Müslüman Kadınları Tebrik Etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Kongresi ara seçimlerinde Temsilciler Meclisine seçilen ilk Müslüman kadın üyeler olan Ilhan Omar ve Rashida Tlaib'i tebrik etti.

08.11.2018-15:46 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-15:42) Çavuşoğlu, ABD Temsilciler Meclisine Seçilen Müslüman Kadınları Tebrik Etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Kongresi ara seçimlerinde Temsilciler Meclisine seçilen ilk Müslüman kadın üyeler olan Ilhan Omar ve Rashida Tlaib'i tebrik edip, 2 üyenin Amerikalı Müslümanlar için bir onur kaynağı olduklarına ve büyük bir başarıya imza attıklarını ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından paylaştığı bir gönderide, ABD Kongresi ara seçimlerinde Temsilciler Meclisine seçilen Somali asıllı Omar ve Filistinli Tlaib'i tebrik etti. Çavuşoğlu, "Ilhan Omar ve Rashida Tlaib'i ABD Kongresine seçilmelerinden dolayı tebrik ediyorum. Amerikalı Müslümanlar için büyük bir başarıya imza attılar" sözlerini kullandı.

2000'den bu yana en fazla Müslüman adayın rekabet ettiği seçimlere Michigan ve Minnesota eyaletlerinden katılan Tlaib ve Omar, "Temsilciler Meclisine giren ilk Müslüman kadın üyeler" olarak tarihe geçmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal