Hulusi Akar'ın Adı Okununca Yaptığı Hareket Gülümsetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede Milli Savunma Bakanı olarak görev alan Hulusi Akar'ın adı okunduğu sırada hazır ola geçmesi dikkati çekti. Uzun yıllar askerlik yapan Akar'ın bu hareketi gülümsetti.

10.07.2018-12:08 - (Son Güncelleme: 10.07.2018-20:04)

Milli Savunma Bakanı, 29. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabine ile alakalı yaptığı basın toplantısına ise takım elbise ile geldi. Uzun seneler askerlik yapan Hulusi Akar'ın adı okunduğu sırada 'hazır ola' geçmesi dikkatlerden kaçmadı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR, İSMİ OKUNDUĞUNDA HAZIR OLA GEÇTİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Kabinesini ilan etti. Buna göre yeni sistemin ilk Milli Savunma Bakanı, 29. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar oldu. Hulusi Akar'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabine ile alakalı yaptığı basın toplantısına takım elbise ile gitmesi dikkatlerden kaçmadı. Uzun seneler askerlik yapan Akar'ın adı okunduğu sırada 'hazır ola' geçmesi gazetecilerin objektiflerine böyle yansıdı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI, 29. GENELKURMAY BAŞKANI HULUSİ AKAR KİMDİR?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir numaralı koltuğuna oturacak kişi, Orgeneral Hulusi Akar, 1952 senesinde Kayseri'de dünyaya geldi. Lise öğrenimini 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile aynı senelerde, "taş mektep" ismiyle sinema filmi de çekilen Kayseri Lisesi'nde bitirdi. 1972'de Kara Harp Okulu, 1973'te Piyade Okulu'ndan mezun oldu. 1982'de Kara Harp Akademisi'ni, 1985'te Silahlı Kuvvetler Akademisi'ni tamamladı. Akar'ın general rütbesindeki ilk vazife yeri, Tunceli'nin Hozat ilçesiydi. Terörle mücadelenin yoğun olduğu 1998-2000 seneler arasında, Hozat'ta İçgüvenlik Tugay Komutanı olarak vazife yaptı. Akar 2002'de tümgeneral, 2007'de de korgeneral oldu. 2011 senesinde, orgeneral rütbesine 1. sırada terfi etti. 2013 senesinde ise, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yükseldi. Akar, 2015 YAŞ kararıyla Genelkurmay Başkanı oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal