Hollanda'da Restoran ve Kafelerde Sigara Yasağı

Hollanda Danıştayı, restoran ve kafelerde bulunan kapalı sigara bölümleri için verilen özel iznin geçersiz olduğuna hükmetti.

27.09.2019-15:59 - (Son Güncelleme: 27.09.2019-15:43)

Danıştay tarafından gündeme gelen yazılı açıklamada, Lahey Mahkemesinin bu yöndeki kararının yerinde olduğu belirtilerek, restoran ve kafelerde sigara içilebilen üstü kapalı bölümler için verilen özel iznin bugünden itibaren geçersiz olduğu belirtti.

Karara sebep olarak, restoran ve kafe çalışanları ile sigara içmeyenlerin, bu bölümlerde bulunarak sigara dumanına maruz kalma ihtimalleri gösterildi. Bahsi geçen bu durumun da Dünya Sağlık Örgütü Anlaşmasına uymadığı belirtildi.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ ANLAŞMASINA AYKIRI BİR DURUM SÖZ KONUSU

Hollanda Temiz Hava Vakfı, restoran ve kafelerde bulunan kapalı sigara bölümleri için verilen özel iznin Dünya Sağlık Örgütü Anlaşmasına aykırı olduğu, bu yüzden kaldırılması gerektiği gerekçesiyle Hollanda hükümetine karşı dava açmıştı. Lahey Mahkemesi de vakfı onaylamış fakat yine de hükümet kararı Danıştaya göndermişti.

Hollanda'da, 1 Temmuz 2008'den itibaren sigara yasağı getirilen restoran ve kafelerde kapalı sigara bölümleri için özel izin hakkı yer alıyor.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal