HDP, Başta İstanbul, Ankara ve İzmir Olmak Üzere 7 Büyükşehirde Aday Çıkarmayacak

Yerel seçimlere gidilirken HDP de stratejisini belirledi. Alınan karar gereğince HDP, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Ankara, Mersin, İzmir ve İstanbul'da aday çıkarmayacak.

28.01.2019-12:12 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-12:07) HDP, Başta İstanbul, Ankara ve İzmir Olmak Üzere 7 Büyükşehirde Aday Çıkarmayacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP), hafta sonu Genel Merkez binasında peş peşe yaptığı Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) görüşmelerinde, yerel seçimlerde batı şehirlerine yönelik izleyecekleri stratejiyi tespit etti.

ADAY ÇIKARTILMAYACAK İLLER

Toplantılarda alınan kararlar uyarınca, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Ankara, Mersin, İzmir ve İstanbul olmak üzere toplamda yedi büyükşehirde aday çıkarılmayacak.

İLÇELERDE ADAY ÇIKARTILACAK

HDP, aday göstermediği büyükşehirlerin birçok ilçesinde kendi adayını çıkaracak. Mersin'in Akdeniz ilçesi ve İstanbul'un Şişli ilçesi gibi güçlü olduğu yerlerde aday çıkarılacak.

KONYA VE İLÇELERİNDE ADAYLARINI ÇIKARACAK

Görüşmelerde alınan kararlardan bir diğeri ise, İç Anadolu Bölgesi'nde en güçlü olduğu yerler arasında olan Konya ve ilçelerinde aday gösterilecek. Alınan kararlar gereğince, HDP Konya Büyükşehir ile Cihanbeyli ve Kulu ilçelerinde kesin aday çıkartacak. Konya'nın diğer ilçeleri içinse tartışmaların devam ettiği bildirildi.

EGE'DE ADAY ÇIKARMA EĞİLİMİ VAR

Ege Bölgesi için devam eden tartışmalarda ise, Aydın, Muğla, Balıkesir, Manisa, olmak üzere, birçok şehirde aday çıkarma eğiliminde. Partinin kararlaştırdığı meselelere yönelik ilerleyen günlerde açıklama yapması bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal