HDP, 23 Haziran Seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nu Destekleyeceğini Açıkladı

Halkların Demokratik Partisi, bugün toplanan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, 23 Haziran seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'na destek verme kararı aldı.

09.05.2019-11:17 - (Son Güncelleme: 09.05.2019-11:36)

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul'da seçimlerin tekrarlanmasına karar verdi. CHP'nin adayı gene Ekrem İmamoğlu oldu. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, CHP'li Ekrem İmamoğlu'na destek verme kararı aldı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul seçimlerini tekrarlama kararının sonrasında partilerde 23 Haziran için hazırlıklar başladı. 6 Mayıs'ta Abdullah Öcalan'ın mektubunun sonrasında HDP'nin İstanbul seçimlerinde nasıl tavır alacağı merak konusuydu.

ÇÖZÜM SÜRECİ

2013-2015 seneleri arasındaki çözüm sürecine tekrar dönülmesinin mümkün olmadığını söyleyen HDP kaynakları, İstanbul seçimlerinin boykotu veya farklı bir oluşum içerisinde yer alma tartışmasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

MYK'DA MUHALEFETE ELEŞTİRİ

YSK'nin kararının sonrasında olağanüstü gündemle toplanan Merkez Yürütme Kurulu da İstanbul seçimlerine dönük tutum netleşti. Toplantıda, HDP seçmeninin, "Belediyelerimize kayyum atandığında ve yüzde 20 oy alan ikinci adaylara KHK bahanesi ile mazbata verildiğinde" muhalefet partilerden gerekli desteği alamadığı eleştirileri anımsatıldı.

"İSTANBUL İTTİFAKI" ADI ALTINA YÜRÜTÜLECEK

Fakat yapılan tartışmaların sonrasında 'İstanbul İttifakı' ismi altında bir ittifak söylemi geliştirilerek seçmenlerden Ekrem İmamoğlu için oy talep edilmesine karar verildi. Bu süreçte İstanbul milletvekilleri ile bazı genel başkan yardımcılarının da İstanbul'da kalarak seçim çalışmalarını koordine etmesine karar verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal