Hatay'da Orman Yangını 2 Gündür Devam Ediyor

Hatay'ın Arsuz ilçesi kırsalında önceki gün ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

03.05.2018-16:19 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-16:17) Hatay'da Orman Yangını 2 Gündür Devam Ediyor

Amanos Dağları Arsuz Kale Mahallesi mevkiinde ormanlık bölgede çıkış sebebi henüz tespit edilemeyen yangına bir uçak, bir helikoptere ek 250 personel, 60 su tankı ve arazöz, 15 iş makinesiyle söndürme çalışmaları sürerken, bölgeye birçok çevre vilayetten ve ilçelerden yeni ekipler gönderildi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, alevlerin rüzgârdan dolayı yön değiştirip genişlediğini, ilk belirlemelere göre yaklaşık 100 hektar alanın helak olduğunu açıkladı.

Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Mersin, Kilis illerinin yanı sıra Arsuz, İskenderun, Antakya, Samandağ ilçelerinden gelen yangın söndürme ekiplerin yanı sıra bölgeye Ankara, Çankırı, Niğde gibi birçok vilayetten ve ilçelerden yeni ekiplerin sevk edildiği bilgisine ulaşıldı.

Hatay’daki orman yangını 2 gündür devam ediyor. Yüksek vadiler ile eğimli kayalıklar bulunan bölgede yangına müdahaleye devam edildiği, sabahın erken saatlerinden itibaren, yangını kontrol altına alma faaliyetlerinin devam ettiği açıklandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal