Hangi İllerde Asker Uğurlama Kısıtlandı? Açıklamalar Peş Peşe Geliyor

Coronavirüs verilerinde henüz istenilen düzeye gelinemezken, İstanbul Valiliği asker uğurlama törenlerine kısıtlama getirdi. İstanbul'da alınan karardan sonra açıklamalar peş peşe gelmeye başladı.

08.07.2020-11:51 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-11:52) Hangi İllerde Asker Uğurlama Kısıtlandı? Açıklamalar Peş Peşe Geliyor

Coronavirüs salgını ülkemizdeki etkisini sürdürmeye devam ederken, taziye ve asker uğurlaması gibi toplu törenler büyük bir risk oluşturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra tekrar gündeme gelen asker uğurlamalarıyla ilgili kısıtlama kararları alınmaya başladı. 

Konuyla ilgili olarak 81 il valiliğine 'Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler' konulu bir genelge gönderildi. Genelgede  temizlik, maske ve mesafe kurallarını ile her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlendi.

Ayrıca dün, İstanbul Valiliği asker uğurlama kararlarına kısıtlama getirdi. Bu gelişmenin ardından valilikler peş peşe açıklama yapmaya başladı. Son olarak Mersin ve Bursa Valiliği de yaptıkları açıklama ile asker uğurlama törenleriyle ilgili kısıtlama kararı aldıklarını duyurdu. 

ASKERE GİDECEKLER TAAHHÜTNAME İMZALAYACAK

Valilik tarafından yapılan açıklamada, açık ve kapalı alandaki tüm eğlenceler yasaklanırken, askere gidecek bireyi sadece birinci derece yakınları uğurlayabilecek. Ayrıca, askere giecek kişiden uğurlama tören, eğlence, konvoy gibi aktivitelerde bulunmayacaklarına dair taahhütnamenin alınacağı da belirtildi. Kısıtlamalara uyulmaması durumunda idari ya da adli işlem yapılacağı da açıklamada yer aldı.

ASKER UĞURLAMASINA KISITLAMA GETİRİLEN İLLER

Alınan kararlar kapsamında;  Ankara, Kocaeli, Hatay, Malatya, Bursa, Mersin ve İstanbul'da asker uğurlama törenleri yasaklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal