Gümrük Muhafaza Memuru

Gümrük muhafaza memuru üniforması? Gümrük muhafaza memuru maaşı 2017? Gümrük muhafaza memuru nasıl olunur? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

23.05.2018-18:28 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-18:21) Gümrük Muhafaza Memuru

GÜMRÜK MEMUR ALIMI NASIL OLUYOR?

İlk olarak kurum üç seneye yakın bir zamandır merkezi atama sisteminden çıkmış ve açıktan atama denilen kurumsal atmalarını yapar konuma gelmiştir. Kurum memur alacağı vakit duyuru açar, peki bu duyuruda istenen şartlar nedir?

Çift senelerde gerçekleştirilen KPSS/B kadroları için asıl olan puan türlerinden P3,P93 ve P94 puanlarından minimum 70 almış olmak şartını arar.

En önemlisi başvuru şartını yerine getiren puan değil sözlü sınav çağrısı için çağırılacak adayların kaç katını mülakata alacaksa o sıralama içinde yer almaktır.

Son yapılan atamalarda Önlisans için taban puanın 80,724 Lisans içinse 82,309 olduğunu duyurmuşlardır. Sözlü sınavdan başarı ile geçen adaylar kura neticesinde tespit edilen vazife yerlerine atanıyorlar.

GÜMRÜK MUHAFAZANIN GÖREVİ NEDİR?

a) Kara sınırı ile deniz ve hava limanlardaki gümrük kapıları, giriş ve çıkış yapan şahıs, eşya ve taşıtların korunması ile gümrüğe gönderilmelerini ve gümrük işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlamak.

b) Şahıs, eşya ve taşıtların gümrük işlemleri tamamlanmadan gümrüklü adan çıkmalarını engellemek, gümrüklü yer ve bölümlerin takibini gerçekleştirir.

c) Bakanlığın sorumluluğunda ki yer ve bölgelerde, münhasıran diğer yer ve bölgelerde de lazım olduğunda alakalı kuruluşlarla işbirliği gerçkeleştirmek suretiyle kaçakçılığı engel, takip ve tespit etmek.

d) Bakanlıkça verilecek benzeri vazifeleri yapmak

KIYAFET ZORUNLULUĞU VAR MI?

Üniformalı kolluk kuvvetleridirler. Liman hudutlarında veya Kara sınır kapılarında görev alırlar.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal